El doble de projeccions a la sisena edició del Serializados Fest

El Festival Internacional de Sèries ha anunciat la programació d’enguany amb dues ficcions de producció catalana al catàleg

A partir del 25 de setembre tindrà lloc la sisena edició del Serializados Fest, el Festival Internacional de Sèries que enguany dobla el catàleg de projeccions i compta un programa amb més de 20 estrenes. El festival, que se celebrarà a Barcelona i Madrid entre el 25 i el 29 de setembre, comptarà amb la presència de convidats especials com el danès Jeppe Gjervig -autor de la sèrie ‘Borgen’- i el creador britànic de la comèdia negra ‘Inside No 9’ Steve Pemberton. Així ho ha avançat l’organització a la seva pàgina web. 

Durant cinc dies es recolliran algunes de les sèries i els projectes més prometedors del sector audiovisual. Entre les novetats d’aquest any destaca la secció ‘Behind the scenes’ que consistirà en diverses 'masterclass' sobre diferents disciplines dirigides per professionals destacats del sector. 

De totes maneres, el que marcarà l’edició d’enguany serà l’estrena de més de vint sèries internacionals dividides en dues seccions. Per una banda, Panorama recollirà les millors sèries internacionals que encara no tenen distribució a Espanya com la nova ficció de Jeppe Gjervig, la nova proposta noruega ‘Match’ i el drama d’estil nòrdic ‘Twin’. Paral·lelament, la secció Premiere inclourà la preestrena de noves ficcions de les principals plataformes de distribució. És el cas de les tres sèries noruegues ‘17’, ‘Kongen av Ulset’ (“El rei d'Ulset”) i ‘Lovleg’, produccions que neixen de la cadena pública NRK i que prenen el relleu del fenomen juvenil ‘SKAM’.

Quant a l’apartat de sèries nacionals, el festival inclou dues produccions catalanes. Roger Coma presentarà l’estrena de la segona temporada de la comèdia ‘Les molèsties’, mentre que ‘El mort viu’ de Betevé i Compacto -ficció que va guanyar el premi Ondas el 2016 i el Showcase de Pilots de Ficció 2015 pel seu capítol pilot- serà la segona proposta catalana. 

Convidats especials

La sisena edició del festival ha seleccionat Dinamarca com a país convidat i potència televisiva més influent del món, després que Itàlia i Islàndia ho fossin el 2017 i el 2018, respectivament. La figura central d’aquesta secció serà Jeppe Gjervig -autor de la ficció ‘Borgen’-, que presentarà la seva nova sèrie i introduirà el públic al món de ‘Borgen’ durant la jornada del 28 de setembre. 

Pel festival també passaran figures reconegudes com el director britànic Steve Pemberton que presentarà la 'premiere' internacional de la cinquena temporada de la comèdia negra ‘Inside No 9’’, i la compositora Isobel Waller-Bridge, famosa per ser l’autora de bandes sonores com ‘Black mirror’, ‘The ABC murders’ i Vanity fair’. A més, Berto Romero serà el convidat especial que introduirà el podcast ‘Seriefobia’, el primer 'hatecast' de sèries de la història presentat per Toni Garcia Ramon i Òscar Broc.

Homenatges a Joan Capri i ‘Plats bruts’

Com cada any, el Serializados Fest organitza un homenatge a una figura representativa de la història televisiva. Aquest any es farà un homenatge a Joan Capri, creador de la sèrie ‘Doctor Caparrós’ de RTVE, considerat un dels primers grans monologuistes de Catalunya.

A més, la celebració de l’esdeveniment coincideix amb el 20è aniversari de la sèrie ‘Plats bruts’, la qual ha marcat tota una generació d’espectadors i de guionistes a Catalunya.