NOVA POLÈMICA PER CONTINGUTS TELEVISIUS
Mèdia 05/01/2011

Els psicòlegs, alarmats per 'La Caja'

Telecinco està preparant una versió amb famosos del polèmic La Caja . El Col·legi de Psicòlegs està molt preocupat per la participació de col·legiats en el programa i per la imatge que difon de la seva disciplina.

Laia Altarriba
1 min
Rocío, Javier, Miguel i Tamara van ser algunes de les persones que van passar el 2009 pel polèmic programa de Telecinco per intentar superar alguns traumes o addiccions.

Barcelona.Ricard Cayuela està alarmat. "És una barrabassada", s'exclama. El que preocupa al vicedegà del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya és el retorn del programa La Caja . Telecinco ha anunciat que tornarà a col·locar aquest programa a la seva graella, ara en versió VIP. És a dir, amb participants de tertúlies del cor com a suposats pacients del programa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Caja és un programa en què conviden una persona que diu que té un problema psicològic concret, i diverses persones que es presenten com a psicòlegs l'enfronten a les seves fòbies o temors perquè les superi. El programa va néixer fa dos anys i, des del principi, el va acompanyar la polèmica. L'audiència el va rebre molt bé: amb un 22,9% de share i 1,3 milions d'espectadors, però va acabar la temporada amb el 15,0% i 913.000 espectadors. La cadena va decidir aparcar-lo. Fins ara.

A Cayuela no l'amoïnen els famosos que se sotmetin a la sessió de La Caja , "al cap i a la fi són actors i cobren per participar en aquest circ", diu. El que el preocupa són dues altres coses: "que psicòlegs col·legiats es prestin a aquesta manipulació" i la imatge que es dóna de la psicologia, ja que "el que fan al programa no té relació amb la manera com treballem els professionals en la realitat". És per això que el Col·legi es planteja fer un comunicat públic denunciant "aquest circ".

stats