Mèdia 12/05/2013

La crida per "defensar" TV3 i Catalunya Ràdio omple el Moll de la Fusta

El Moll de Fusta s'omple de gent amb la intenció de donar suport als mitjans de comunicació públics i de veure concerts

Ara
3 min

Barcelona"Som aquí per defensar TV3 i Catalunya Ràdio": així han introduït les presentadores Lídia Heredia i Núria Solé la segona part de la festa de TV3. Un acte organitzat per 500 treballadors dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, que té com a propòsit "donar les gràcies" als espectadors i advertir-los sobre les conseqüències que poden tenir més retallades sobre els mitjans públics.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la portaveu Montse Armengol, més de 15 mil persones han passat pel Moll de la Fusta durant tot el dia. L'organització també afirma que s'han recollit 12.500 firmes en contra de les retallades en els mitjans públics.

La festa s'ha caracteritzat pel ritme. Les actuacions de populars grups musicals com Txarango, Quimi Portet, Mishima o Sanjosex s'han intercalat amb discutsos de les cares i veus més reconegudes de TV3 i Catalunya Ràdio. Dinamitzen l'intercanvi de persones sobre l'escenari uns vídeos que s'emeten en dues grans pantalles al costat de l'escenari i que mostren declaracions de suport dels espectadors i, també, escenes de programes de la televisió catalana.

Per introduir l'acte de la tarda, Lídia Heredia i Núria Solé han llegit un manifest signat pels organitzadors de l'acte: "Les noves retallades posen en perill el model de televisió que tenim", han dit.

El manifest afirma que els treballadors "són conscients que han de fer la mateixa feina amb menys recursos", però remarquen la duresa de les retallades, que ha rebaixat el pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals "un 35%". "La població informada no hauria de ser cap luxe, sinó un dret", conclou el manifest.

Els primers grups musicals en pujar a l'escenari han sigut Els Catarres i després Quimi Portet, que ha considerat "un honor ser aquí al costat dels treballadors". A continuació Txarango ha encoratjat el públic "a sortir al carrer" i ha interpretat dues cançons. Tots els grups han actuat de manera gratuïta i durant uns deu o quinze minuts.

Però el grup que fins ara ha encoratjat més el públic ha sigut Teràpia de Shock, sobretot quan han interpretat el tema 'Sense tu', banda sonora habitual de 'Polseres Vermelles'. Un altre punt àlgid de la tarda ha sigut el 'Llença't' de Lax'n'Busto o la cançó final, 'Corren', interpretada per Gossos i Macaco.

Una de les primeres cares de TV3 que ha pujat a l'escenari per fer un discurs ha sigut l'Albert Om, que ha dit que "Catalunya no es pot explicar sense TV3" i que "enlloc ha vist una vinculació emocional i efectiva" semblant entre la televisió i el públic i que això "fa possible esdeveniments com aquesta festa".

A partir d'aquí, cada grup de presentadors ha fet un repàs als diferents estils de programes que han passat per TV3. Si els presentadors Oriol Grau i Òscar Dalmau han reivindicat la qualitat de TV3 pel que fa a l'entreteniment i l'humor, Maria Pau Huguet ha recordat els 'magazines' i els actors Silvia Bel, Abel Folk, Jordi Boixaderes i Lluís Solé han estat la representació de les sèries. Ramon Pellicer i Raquel Sans han defensat els telenotícies de la cadena.

També han parlat Ariadna Oltra i Jaume Barberà. El presentador de 'Singulars' ha demanat que tothom s'impliqui en la solució de la crisi, "no tan sols un quants" i que aleshores si un país és com una "família", tothom "ha de menjar menys" si hi ha dificultats econòmiques. A més a més, molts dels que han passat per l'escenari han tingut paraules de record per Constantino Romero, que ha mort aquest diumenge.

Abans de l'últim concert, el de Gossos -on també han col·laborat Gerard Quintana i Macaco- la portaveu de l'organització Montse Armengol, s'ha acomiadat dient que "s'ha demostrat que som molts els que estimem TV3". I també ha alertat sobre que "avui veiem com el serveis públics de qualitat se'ns esmunyen de les mans".

També ha participat en aquest discurs un representant de la coordinadora Mitjans en Lluita i treballador de la televisió valenciana. El representant ha animat els treballadors de TV3 "a continuar lluitant per no viure la situació que s'està vivint a Canal9 i Telemadrid", on "una mala gestió" ha provocat "manipulació" que ha fet que "el públic perdés la confiança en els mitjans públics", un fet pel qual s'ha responsabilitzat "als treballadors" i ha provocat EROs a ambdues cadenes.

stats