Premsa
Mèdia 23/05/2012

'Público' torna a mans dels seus accionistes a través d'una immobiliària

La jutge ha atorgat la capçalera a Display Connectors, participada entre d'altres per Jaume Roures. L'empresa havia presentat una oferta millor que la dels treballadors

Ara
2 min
L'aventura de 'Público'

Barcelona'Público' torna a estar en mans dels seus propietaris, després que la jutge que ha portat el cas del concurs de creditors del diari hagi atorgat la capçalera a la immobiliària Display Connectors, que dimarts va presentar una oferta, just abans que es tanqués el termini, que millorava l'anterior, presentada pels extreballadors, agrupats en la plataforma Maspublico. Tal com denuncia aquesta entitat, Display Connectors, fundada fa menys de tres mesos, té entre els seus accionistes els que ho eren també de Mediapubli, l'empresa editora de 'Público'. Jaume Roures i Tatxo Benet, màxims accionistes de 'Público', tenen un 5% de la immobiliària cadascun, mentre que l'encarregat de presentar l'oferta davant la jutge va ser Toni Cases, un dels principals creditors del diari, a qui es deu, segons els extreballadors, al voltant d'un milió d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En la resolució, la jutge Bárbara Córdoba argumenta que l'oferta de Display Connectors és "la més beneficiosa" perquè, entre d'altres coses, "és la més elevada econòmicament" –oferien 412.000 euros, pels 240.000 de l'oferta de Maspublico– i perquè garanteix la continuïtat de 21 llocs de treball, en comptes dels 12 de l'altra proposta. La jutge fa referència també a l'al·legació presentada per la plataforma en referència a la "idoneïtat" de l'oferta de Display Connectors pel fet que "un dels socis ho és també de la mercantil Mediapubli", però indica que la llei concursal "no estableix cap límit o condició" en aquest sentit.

Display Connectors, doncs, es farà càrrec de la capçalera de 'Público' –tant la digital com la de paper, desapareguda des del 25 de febrer–, a canvi de 412.000 euros, 335.000 dels quals es pagaran en efectiu, mentre que els altres 77.000 es destinaran a satisfer el pagament dels salaris que encara es deuen als empleats.

Per la seva banda, la plataforma Maspublico ha anunciat aquest mateix dimecres que "manté el seu projecte amb una capçalera pròpia", que inclourà "un mitjà de comunicació digital i una edició en paper", i del qual es coneixeran més detalls "en breu". Els extreballadors expressen "els seus millors desitjos" per a la plantilla de 'Publico.es', i recorden que els antics accionistes de Mediapubli que ara han adquirit de nou la capçalera "van acomiadar fa dos mesos 130 treballadors sense pagar-los la indemnització corresponent per suposada falta de recursos econòmics".

stats