LES CLAUS DEL VESPRE

JxCat manté el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats

Pere Aragonès, vicepresident del Govern, i Quim Torra, president de la Generalitat

1.

JxCat manté el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona a escasses hores del ple de constitució l'organisme. Les fortes diferències entre JxCat i ERC s'han visibilitzat al Parlament, amb la discussió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el portaveu republicà, Sergi Sabrià, i als mitjans, entre el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, i igualment Sabrià.

2.

El Govern demana la dimissió de Borrell pel control del govern espanyol a l'acció exterior catalana. L'executiu català presentarà al·legacions contra les mesures cautelars demanades per l'Advocacia de l'Estat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per evitar que es paralitzi l'activitat de les delegacions del Govern.

3.

Els carrers Aragó i Mallorca de Barcelona perdran un carril de cotxes. La decisió de l'Ajuntament de la capital catalana arriba després que la Comissió Europea hagi exigit per carta a Barcelona i Madrid que prenguin mesures urgents contra la contaminació.

4.

Descoberta una nova via per aturar la metàstasi. Investigadors de l’Institut Municipal d'Investigacions Mèdiques (IMIM) resolen un problema clau de resistència als tractaments amb quimioteràpia.

5.

Així serà el nou govern de Colau i Collboni a Barcelona. Els comuns i el PSC han tancat el pacte pel cartipàs municipal, en el qual els socialistes ostentaran la nova tinència d'alcaldia de Seguretat i les àrees es dividiran al 50%.