LLUITA CONTRA LA PIRATERIA
Mèdia 26/01/2012

"Jo sí que pago per les descàrregues"

A. Castellví / à. Gutiérrez
2 min
'LA PIEL QUE HABITO' El film, que ahir va sortir en DVD, es podia trobar des de fa dies als videoclubs online.

Té sentit pagar per descarregar legalment continguts que es poden aconseguir gratis en webs que els han piratejat? Molts usuaris pensen que sí, sempre que el servei que reben sigui de qualitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Així ho explica Francesc-Xavier Jorba, usuari prèmium de Spotify, que es mostra "satisfet" d'haver començat a pagar per un servei que abans utilitzava de franc. "Vaig decantar-me pel prèmium per eliminar el límit d'hores i per poder escoltar música al mòbil", diu Jorba, que creu que els set euros que paga actualment -deu a partir del setè mes- són "el que val un servei així".

Albert Milián, que es va subscriure a Spotify fa set mesos, també en valora positivament el cost, i afegeix que el model és "molt eficient". Per ell, aquest servei ha permès que la indústria musical "s'adaptés a les noves tecnologies" i pensa que seria bo que el cinema i les editorials també l'adoptessin. Lorena Iglesias, que també està donada d'alta al servei prèmium de Spotify, hi coincideix: "Ha estat un gran invent. Ja no em descarrego música: per què, si la puc escoltar a casa o al mòbil sempre que vulgui?" Iglesias reconeix que tenia un compte prèmium de Megaupload, però diu que "si hi hagués una plataforma per veure pel·lícules" amb "un gran catàleg", estaria disposada a donar-s'hi d'alta. "Les descàrregues baixarien", augura.

Una altra internauta, Elisa Rebull, ho corrobora: "Si hagués de pagar per veure les sèries dels EUA, ho faria sense problemes. Però no deixen fer-ho, i les he de baixar". I la Cristina, usuària de Voddler, es mostra satisfeta del portal però confia que "hi pengin sèries ben aviat".

La poca oferta de sèries, però, no ha impedit que Ester Suso se subscrivís a Filmin: "M'agrada el cinema alternatiu, i estic satisfeta de l'oferta", diu. Suso es va donar d'alta a l'estiu i paga 110 euros per la quota anual. En canvi, per baixar música compatibilitzava la versió gratuïta de Spotify amb Megaupload. Per al cinema, prefereix Filmin perquè ofereix "més qualitat i rapidesa", a més de ser "una empresa catalana".

L'argument de la qualitat el repeteix Carla Boix, usuària prèmium de Spotify i Filmin, que explica que "utilitzava webs pirates", però que "la falta de qualitat, sobretot en el cinema" va fer que es plantegés canviar. Assegura que està "molt contenta amb el resultat", i que "val la pena" pagar 30 euros cada tres mesos per accedir a l'oferta de Filmin. "Després de descobrir el pagament, m'hi decanto al 100%, per qualitat, fiabilitat i perquè crec que els autors mereixen l'oportunitat de viure de les seves obres".

stats