Les ràdios i el futbol
Mèdia 10/10/2011

La LFP demana a les cadenes de televisió que tallin el senyal a les ràdios

La mesura pretén evitar que les emissores que no paguen el cànon puguin narrar els partits a través de les imatges

Ara
2 min

BarcelonaLa Lliga de Futbol Professional (LFP) no està disposada a permetre que les ràdios burlin la prohibició d'entrar als camps a narrar els partits fent-ne la transmissió a partir de les imatges de televisió. Segons assegura la web del diari Marca, la LFP ha fet arribar als operadors de televisió un comunicat oficial en què els insta a tallar el senyal que ofereixen a les emissores, i que aquestes utilitzen per fer les narracions del partits de primera i segona divisió i de Copa del Rei.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons Marca, el document demana a les televisions que "controlin o impedeixin" l'ús del senyal televisiu per part de les ràdios, i inclou una llista amb les adreces de les emissores, per tal que puguin identificar fàcilment quins dels seus abonats són emissores de ràdio. Es dedueix que el text només va dirigit a les televisions que ofereixen el seu senyal previ pagament, ja que en les que emeten en obert és impossible tallar el senyal per a un usuari concret.

La Lliga considera que transmetre els partits per ràdio a partir de les imatges de televisió viola "les condicions contractuals" segons les quals aquestes ofereixen les imatges als seus clients, ja que els abonats han de ser "usuaris finals" de les imatges, i no se'n poden servir per comercialitzar-les o difondre-les públicament a través de cap via. El document afegeix que la narració de partits de futbol per la ràdio "no pot trobar empara en l'exercici del dret a la informació", com reclamaven moltes emissores.

Tot plegat, a més, s'hauria de fer de forma immediata, ja que la Lliga dóna un termini de 48 hores als operadors de televisió perquè tallin el senyal a les emissores i els retirin els codificadors, targetes i altres aparells que permetin la recepció de les imatges.

stats