PROPERA ESTRENA
Mèdia 02/06/2011

Un nou 'reality' d'Antena 3 envia joves a l'escola dels 70

Antena 3 prepara la segona etapa del reality Curso del 63 , però traslladat a principis dels 70. Joves amb dificultats d'aprenentatge o comportament se sotmetran a l'estricta disciplina escolar de l'època.

Albert Castellví Roca
2 min
Un nou 'reality' d'Antena 3 envia joves a l'escola dels 70

Barcelona.La tardor del 2009, un grup de joves van viure en primera persona què volia dir anar a escola als anys 60, gràcies al programa d'Antena 3 Curso del 63 . Ara la cadena prepara una nova temporada del reality , ambientada deu anys més endavant, al Curso del 73 . Tot i que Antena 3 es compromet a adaptar les aules i la mentalitat dels mestres de l'internat San Severo a l'"onada de modernitat que envaïa Espanya als anys 70", el cert és que, per a persones d'entre 18 i 19 anys i acostumades a anar a l'escola del segle XXI, el xoc pot ser important.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, aquest és un dels objectius que es fixava el programa en la primera edició: contraposar de manera directa dos sistemes educatius separats per només 40 anys però per un abisme conceptual, i obrir "un debat sobre l'actual sistema educatiu i l'actitud que mostra la joventut en tots els àmbits de la vida".

Origen britànic

Això ho havia aconseguit, si més no parcialment, el format original, That'll teach 'em ("Així n'aprendran"), emès al Channel 4 britànic el 2003. L'espai, en què participaven menors d'edat, va generar força polèmica, especialment quan una de les noies va esclatar a plorar davant de càmera a causa de la duresa de les condicions de l'escola. Però la seva reacció posterior, quan va acceptar que "si compleixes les normes, fins i tot és divertit", o l'admiració que mostrava per alguns mestres van fer que l'espai fos vist amb uns altres ulls.

En l'adaptació espanyola, en canvi, no és tan clar que es plantegés aquest debat, i més aviat el que en va quedar és una imatge força negativa del nivell cultural dels participants, que van mostrar-se incapaços, per exemple, de recitar les taules de multiplicar. En la nova edició, Antena 3 avança que entre els alumnes hi haurà nois i noies que han deixat els estudis, altres que "no tenen clar cap on conduiran la seva vida" i joves intel·ligents però amb problemes de disciplina, i que el programa buscarà "fomentar l'afany de superació de cada alumne".

Per la seva banda, la cadena intentarà, com a mínim, igualar la bona audiència de la primera edició: 19,5% de share i gairebé 3,6 milions d'espectadors a l'Estat.

stats