Recull de premsa
Mèdia 27/11/2011

Rajoy considera que “Espanya no està ara per festes”, en una entrevista al diari 'El País'

El comitè federal del PSOE, que deixa oberta la successió de Zapatero al capdavant de la secretaria general, és el principal titular d'obertura a la premsa aquest diumenge

Ara
2 min
El País, 27 de novembre

BarcelonaEl País encapçala l'edició impresa d'aquest diumenge amb un perfil del periodista Carlos E, Cué sobre el president espanyol entrant i el titulen “Rajoy: 'Espanya no està ara per festes'”. Segons Cué, Mariano Rajoy és conscient que els mercats no ofereixen cap treva i tem fortes protestes ciutadanes. En conseqüència, segueix l'estratègia d'atrinxerar-se al seu despatx i no revelar, per ara, quines seran les primeres mesures que impulsarà per sortir del forat, subratlla El País, malgrat que han transcendit les reunions que ja ha mantingut amb la gran banca i líders europeus.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Razón també posa com a protagonista el líder del PP, una setmana després que les urnes li donessin una àmplia majoria absoluta, i diu És la hora decisiva d'Espanya”. El rotatiu presenta les dades d'una enquesta d'NC Report segons la qual el 73,5% dels espanyols creu que és el moment per a la unitat i el 50,6% que Rajoy serà un president per tots.

La majoria de diaris encapçalen les edicions d'aquest diumenge amb el comitè federal del PSOE, que va deixar oberta la successió de Zapatero al capdavant de la secretaria general del partit. El Periódico diu “Rubalcaba i Chacón mantenen el suspens”, La Vanguardia subratlla “El PSOE rebaixa les exigències per optar al lideratge”, i afegeix que es requereix només el 10% dels avals per ser precandidat. A la premsa espanyola, Público opta per “És el moment dels militants”, l'Abc subratlla “El Mundo mostra una fotografia en què es veu un Rubalcaba somrient que contrasta amb la cara llarga de Chacón i el cap cot de Blanco i Zapatero i diu “Rubalcaba actua com si fos el secretari general del PSOE”.

El Punt Avui, per la seva banda, destaca les paraules del president de la Generalitat aquest dissabte a Sitges, en el marc de la Jornada sobre el Pla de Salut, i titula “Mas: Res no tornarà a ser exactament igual que abans”.

L'ARA celebra el seu primer aniversari amb una portada que fa un homenatge 12 persones que, malgrat les adversitats, han tirat endavant: "Ara ens en sortim".

A la premsa esportiva, destaca la decepció per la derrota blaugrana als rotatius catalans, i l'eufòria per l'avantatge de 6 punts del Reial Madrid al capdavant de la classificació, a la premsa de Madrid.

stats