PREMSA
Mèdia 21/03/2011

L'operació militar aliada a Líbia, portada un dia més

La imatge del bombardeig de cotxes de les forces de Gaddafi per part de les tropes aèries aliades, ahir en una carretera entre Bengasi i la ciutat d'Ajdabia, és la imatge de portada de 'La Vanguardia', 'El Mundo', 'El Periódico', el 'Público' i l'ARA

Redacció
2 min
Público, 21 de març

BarcelonaUn dia més, els diaris d'avui obren la portada amb la qüestionada ofensiva aèria que estan portant a terme les tropes aliades contra el règim de Muammar-al Gaddafi a Líbia. El Mundo titula “La Lliga Àrab acusa als aliats d'atacar a civils”, el Público apunta les declaracions del secretari de la Lliga Àrab remarcant que “volen protegir els civils” i no bombardejar-los i l'ARA que La coalició perd el suport àrab” i afegeix que els EUA admeten que Gaddafi podria mantenir el poder tot i la intervenció aliada. En la mateixa línia, El País publica que “Els aliats dominen el cel libi”, i afegeix que els atacs arriben a la residència del dictador i que l'estat espanyol posa a les ordres del comandament aliat quatre caces F-18 i un avió cisterna. Per la seva banda, El Periódico, l'Avui i l'ARA destaquen en portada les paraules desafiadores de Gaddafi proclamant “que la guerra serà llarga” i amenaçant en armar a un milió d'homes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els diaris també destaquen en portada el progrés lent però positiu de la central de Fukushima al Japó. El País apunta que “Fukushima aconsegueix estabilitzar quatre dels seus sis reactors” i La Vanguardiaa Vanguardia afegeix que només 80 dels espanyols residents a Japó van optar per deixar el país a l'avió que el govern espanyol va posar a la seva disposició. Per la seva banda, El Periódico apunta que “Espanya necessitaria dues dècades per substituir l'energia nuclear”.

La premsa també destaca en portada el més que presumible anunci de retirada de Zapatero de cara a les properes eleccions, que podria fer-se efectiu el proper 2 d'abril. L'ARA apunta que "el PSOE assumeix que ZP no repetirà” en les properes eleccions i El Mundo afegeix que “les maniobres per 'coronar' Rubalcaba divideixen el PSOE”.

L'Avui també dedica un espai a la portada per destacar que “el Govern matisa la supressió de l'impost de successions”, afegint-hi que no el pagaran cònjugues, pares, germans, fills avis i néts, però si els oncles o cosins.

Alves n'està “Fart” a El Mundo Deportivo

En una entrevista a El Mundo Deportivo el jugador del Barça respon a les calúmnies que el club va rebre la setmana passada repetint la clàssica màxima que ells “competeixen al camp” i afegint-hi que s'intenta desestabilitzar-los de totes les maneres i que s'han de protegir. L'Sport titula “Cesc: via lliure” i destaca que l'Arsenal accepta negociar amb el Barça la compra del jugador català i fixa el preu en 50 milions d'euros.

stats