Recull de premsa
Mèdia 10/08/2011

“La UE accepta que Espanya limiti l'entrada de romanesos”, a la portada de 'La Razón'

Segons el diari, Brussel·les i el govern espanyol coincideixen que la decisió és necessària per restaurar “la normal situació en el mercat laboral espanyol”. La quarta nit d'aldarulls a ciutats angleses i la inestabilitat econòmica dels mercats, amb Merkel suggerint a Espanya que es vengui les reserves d'or, encapçalen les portades d'aquest dimecres

Redacció
2 min
La Razón, 10 d'agost

BarcelonaLa Razón obre l'edició d'aquest dimecres amb el titular “La UE accepta que Espanya limiti l'entrada de romanesos”. El diari cita fonts comunitàries que haurien revelat al rotatiu madrileny una possible restricció de l'entrada de romanesos que vinguin a treballar a l'Estat espanyol. Segons la informació, la Comissió Europea podria autoritzar demà la reintroducció de permisos de treball per a ciutadans d'aquest país de l'est d'Europa, que ara mateix no compten amb cap impediment després de la seva eliminació el 2009.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les imatges dels disturbis a Anglaterra, amb edificis i cotxes cremats a diverses ciutats del país, ocupen un dia més les portades de la premsa catalana i espanyola, després de la quarta nit consecutiva d'aldarulls. “Estat de setge” a La Vanguardia, “Estat de xoc” a El Punt-Avui i “Londres, ciutat sense llei” a La Razón són alguns dels titulars que es fan ressò de l'ambient de caos que viuen aquestes ciutats. L'ARA destaca l'altra cara dels joves londinencs i el titular “Reacció cívica” va acompanyat d'una imatge que mostra ciutadans armats amb escombres ahir al sud de la capital anglesa, disposats a netejar una ciutat ocupada per 16.000 policies i amb mig miler d'arrestats. L'Abc diu que els londinencs demanen l'ajuda de l'exèrcit, opció descartada pel primer ministre britànic, David Cameron; Público titula “La policia pren Londres” i El Periódico ofereix el retrat tipus d'un hoodie, l'estàndard de jove que protagonitza els disturbis, i en destaca que “porta xandall”, “fa servir BlackBerry”, “viu en pisos de protecció oficial” i “se sent desarrelat”.

La inestabilitat dels mercats econòmics continua estant a l'ordre del dia. Avui els diaris destaquen la pressió alemanya sobre el deute de l'Estat espanyol, al qual suggereix que es vengui les reserves d'or. El Mundo obre l'edició d'avui amb el titular "Alemanya sotmetrà Espanya a un règim de llibertat vigilada" i, encara en l'àmbit econòmic, El País titula “EUA mantindrà els tipus molt baixos davant del risc de recessió” i El Periódico, “La Reserva Federal confirma el risc d'una altra recessió”.

Pel que fa a la premsa esportiva, l'Sport assegura que el fitxatge de Cesc pel Barça és “Qüestió d'hores”.

stats