Recull de premsa
Mèdia 12/08/2011

“Lloret s'enverina”, a la portada d'“El Punt-Avui”

La premsa catalana es fa ressò de la batalla campal a la població costanera de la Selva la matinada de dijous. La reacció europea contra les operacions especulatives en borsa, la persecució de David Cameron als esvalotadors anglesos i la vaga convocada per l'associació de jugadors de futbol encapçalen les portades d'aquest divendres

Redacció
2 min
El Punt-Avui, 12 d'agost

BarcelonaBona part de la premsa catalana obre l'edició d'aquest divendres amb la batalla campal entre turistes i policia a Lloret de Mar la matinada de dijous. El Punt-Avui titula “Lloret s'enverina” i afegeix que els fets marcaran un abans i un després en la política turística municipal. El Periódico diu “Lloret esclata” i mostra una imatge d'un turista dormint damunt d'un contenidor d'escombraries, després dels enfrontaments. L'ARA titula “Setge al turisme de borratxera” i afegeix que els veïns de la Rambla de Barcelona es mobilitzen i posen en marxa una croada antisoroll.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La reacció europea contra les operacions especulatives en borsa és l'altre titular d'obertura a la premsa catalana i espanyola. El País diu “El veto a les denominades vendes de valors financers a curt termini s'aplica des d'avui de forma cautelar a Espanya, França, Itàlia i Bèlgica”. La Vanguardia titula “Europa reacciona” i afegeix que Merkel i Sarkozy se citen per accelerar les reformes i renovar el suport a l'euro.

Els diaris dediquen un destacat a les declaracions del primer ministre anglès, que demostra mà dura en la persecució dels esvalotadors. L'ARA diu “Cameron als vàndals: 'Us buscarem i us castigarem'”, La Vanguardia afegeix “Cameron només veu 'delinqüents' rere els aldarulls”, El País titula “Cameron planeja un gir al poder repressiu del Regne Unit” i La Razón diu que “la meitat dels detinguts pels disturbis a Anglaterra són menors”.

La vaga convocada per l'associació de jugadors de futbol, que deixaria les 2 primeres jornades de Lliga sense competició, és l'altre titular destacat d'aquest divendres. El Mundo hi dedica l'obertura i diu “Els futbolistes, en vaga en un país amb cinc milions d'aturats”.

Público es desmarca de la resta de diaris i obre l'edició d'avui amb el titular “Les farmàcies es subleven contra els impagaments de Cospedal” i afegeix que el 83% d'establiments de Toledo, Guadalajara, Conca i Ciudad Real tanquen per reclamar els 125 milions que els deu la Junta.

stats