Recull de premsa
Mèdia 02/11/2011

“Les fotografies inoportunes de Rajoy”, a la portada de 'Público'

Un activista del PP, detingut per la seva relació amb la màfia italiana, publica una imatge d'ell i Rajoy a Facebook. La caiguda de les borses europees després de l'anunci del referèndum grec és el principal argument d'obertura

Ara
2 min

BarcelonaPúblico mostra una imatge en la qual es veu el líder del PP, Mariano Rajoy, en situació distesa amb Domenico di Giorgio, un advocat italià vinculat amb el PP d'Adeje (Tenerife), i titula “Les fotos inoportunes de Rajoy”. El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco acaba d'enviar a la presó a Di Giorgio per la seva vinculació amb la Camorra italiana. L'advocat havia penjat la imatge amb el líder del PP en el seu perfil de Facebook. Público recorda que no és la primera vegada que Rajoy apareix en fotografies compromeses, i recorda una del 2009 a bord del vaixell pesquer Moropa, propietat d'un dels clans històrics del narcotràficMoropa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, el 20-N té un lloc destacat a la majoria de portades, malgrat que el titular principal se l'emporti Grècia. El País diu “Rajoy embolcalla d'ambigüitat un programa de tall liberal” i l'ARA titula “Els plans de Rajoy i Rubalcaba pel 21-N”, i afegeix que el programa del PP obvia el matrimoni gai i el transvasament de l'Ebre”. En clau propagandista popular, La Razón diu “Rajoy actuarà contra les marques d'ETA i recupera el contracte d'integració per als immigrants” i El Mundo “Rajoy reforçarà la unitat de l'Estat per sortir de la crisi”.

L'anunci de Grècia de convocar un referèndum sobre el pla de rescat, i la conseqüent caiguda de les borses europees davant la por que Grècia faci fallida i arrossegui l'eurozona, és el principal argument d'obertura aquest dimecres. La majoria de rotatius personalitzen la crisi grega amb la fotografia del seu primer ministre, Iorgos Papandreu, i ofereixen titulars catastròfics com “Grècia porta el pànic” a El Punt Avui, “Eurodrama” a La Vanguardia, “Grècia l'arma” a El Periódico i “Bomba contra l'euro” a l'ARA. A la premsa espanyola, Público assenyala “Consultar al poble embogeix els mercats”, El País opta per “Grècia empeny l'euro a l'abisme”, El Mundo subratlla “Papandreu manté el seu desafiament malgrat les pressions de la UE”, l'Abc rebla “Grècia s'enfonsa i ens enfonsa” i La Razón sentencia “Escac a l'euro”.

En la crònica esportiva, la victòria del Barça per 0-4 contra el Viktoria Plzen, que classifica l'equip blaugrana per als vuitens de final de la Lliga de Campions, és el principal titular a la premsa esportiva, amb Messi com a principal protagonista. L'Sport diu “Aquest noi és una bèstia”, El 9 Esportiu subratlla “De Guinness” i el Mundo Deportivo rebla “De tres en tres”.

stats