Recull de premsa
Mèdia 28/06/2011

“Zapatero paga el vot de CiU donant 8 hospitals a Catalunya”, a la portada d''El Mundo'

El diari diu que aquest és el preu que l'executiva espanyola paga pel suport dels nacionalistes catalans a la reforma de les pensions. L'últim debat de política general del govern Zapatero centra l'actualitat d'avui dimarts. La crisi grega i l'al·legat d'Arnaldo Otegui contra la violència d'ETA són els altres dos titulars destacats a les portades

Redacció
2 min
El Mundo, 28 de juny

BarcelonaEl Mundo encapçala la portada d'avui dimarts amb el titular “Zapatero paga el vot de CiU amb 8 hospitals que dóna a Catalunya” i afegeix que l'executiva espanyola aprova la reforma de les pensions gràcies al suport dels nacionalistes catalans, que a canvi reben la propietat de la xarxa d'hospitals de l'Estat a Catalunya. La Razón també s'hi refereix i titula “Pensions per hospitals”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'últim debat de política general del govern Zapatero, marcat per l'ombra del control europeu i l'avançament electoral, centra l'actualitat d'avui dimarts. El Periódico diu “Al límit del precipici” i La Vanguardia afegeix que els mercats internacionals sacsegen el deute espanyol en ple duel entre el president i Rajoy.

La crisi grega continua generant titulars destacats i obertures. És el cas d'El País, que obre amb el titular “La banca europea amplia el termini perquè Grècia retorni crèdits". La Vanguardia també s'hi refereix i afegeix que el pla de Sarkozy preveu que el sector privat aporti 25.000 milions al segon rescat del país hel·lè.

Arnaldo Otegui i el seu al·legat contra la violència d'ETA durant el judici a l'Audiència Nacional és l'altre tema destacat a les portades d'avui dimarts. Público diu “Otegui presumeix de les seves discrepàncies amb ETA”, El Periódico “Otegui es declara 'culpable' de buscar la pau” i La Razón “Els jutges permeten a Otegui fer el seu 'míting' el dia que el Congrés fa callar les víctimes”.

L'Avui i l'ARA es desmarquen en les obertures. El primer encapçala la portada amb el titular “Els deutes ofeguen la gestió de l'aigua” i afegeix que el deute públic de l'aigua costa 65 milions anuals en interessos. El segon diu “Els gais al món: molta visibilitat, pocs drets” i recull 4 dades rellevants sobre la situació legal de l'homosexualitat al món.

stats