Recull de premsa
Mèdia 14/06/2011

“Quatre caixes d'estalvis es nacionalitzaran a l'estiu”, a la portada d''El Periódico'

El diari diu que l'Estat avançarà la seva entrada al capital de CatalunyaCaixa i Unnim al juliol, a més a més de Caja del Mediterráneo-CAM i Nova Caixa Galicia. La crisi al TC i el vot de càstig a Berlusconi són els altres dos titulars destacats a les portades d'avui

Redacció
2 min
El Periódico, 14 de juny

BarcelonaEl Periódico obre l'edició d'avui dimarts amb el titular “Quatre caixes d'estalvis es nacionalitzaran a l'estiu”. Segons el diari, el Banc d'Espanya ha decidit no esgotar el termini i injectarà capital del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) a partir del proper mes de juliol a CatalunyaCaixa, Unnim, la Caja del Mediterráneo-CAM i Nova Caixa Galicia. En total, l'Estat podrà aportar en totes les operacions un màxim de 8.171 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La crisi al TC, després que el president, Pasqual Sala, hagi rebutjat la dimissió dels 3 magistrats que la van sol·licitar, és el titular d'obertura de bona part de la premsa catalana i espanyola. L'Avui diu “El TC s'esquerda per excés de pressió política”, La Vanguardia “El TC també s'ensorra per la dimissió de cop de tres magistrats”, El Periódico “El TC no accepta la renúncia de tres dels seus magistrats” i l'ARA “Crisi insòlita al Constitucional”. A la premsa de Madrid, El País diu “El Constitucional porta la seva crisi al límit”, El Mundo “El TC i la banca s'indignen per la poca altura de la política”, l'ABC “Cop de porta en el Constitucional” i Público “Un Tribunal segrestat”, evocant les paraules del magistrat dimissionari Eugeni Gay. La Razón titula “El cost del desgovern” i afegeix que la inestabilitat institucional, econòmica i política posen Zapatero entre l'espasa i la paret.

Les portades també dediquen un titular destacat al vot de càstig al primer ministre italià. Dues setmanes després dels pèssims resultats a les municipals, ahir van prosperar les consultes en contra de l'energia nuclear i del blindatge judicial del mateix ministre, que significa una nova patacada per a Berlusconi. La Vanguardia diu “De derrota en derrota”, l'ARA “Itàlia vota en contra de les nuclears”, El Periódico “Berlusconi trontolla després de perdre els tres referèndums populars”, El País “Els italians reblen el 'no' a Berlusconi”, Público “El poble castiga Berlusconi” i La Razón “Itàlia castiga Berlusconi i vota que es suprimeixi el seu blindatge judicial”.

Els diaris també destaquen a les portades la situació crítica del deute grec. El País diu “Standard & Poor's dóna a Grècia la pitjor nota del món” i l'ARA “Les agències de qualificació situen Grècia a prop de la fallida”. La Vanguardia titula “Grècia i la sortida de les caixes a borsa allunyen la recuperació” i afegeix que el BBVA creu que la prima de risc, en màxims des del gener, impedeix créixer.

stats