recull de premsa
Mèdia 30/06/2011

L''Avui' diu “Independència”

El diari es fa ressò de les dades de l'última enquesta del CEO, que apunten el suport del 42,9% dels catalans a la separació de l'Estat espanyol. Els aldarulls entre ciutadans i policia a Grècia ocupen les portades de tota la premsa. La renovació del blaugrana Thiago i el pas de Nadal a les semifinals de Wimbledon són els dos titulars esportius destacats

Redacció
2 min
Avui, 30 de juny

Barcelona"Independència”. Així, curt i ras, és el titular que encapçala la portada de dijous de l'Avui. El diari es fa ressò de les dades de l'últim baròmetre d'opinió política del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), segons les quals un 42,9% dels catalans votarien a favor de la separació de l'Estat espanyol i només un 28,2% s'hi pronunciarien en contra. A la premsa espanyola, El Mundo també obre l'edició d'avui amb les dades del baròmetre i La Razón s'hi refereix amb el titular “Mas testa a l'enquesta del CEO si Catalunya votaria per la independència”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les imatges de la batalla campal pels carrers d'Atenes, on els enfrontaments entre ciutadans i policia van durar tot el dia d'ahir, després que el govern hel·lè aprovés el pla d'ajust imposat per la UE i l'FMI, ocupen les portades de tota la premsa. El Periódico diu “Grècia acata, els grecs no”, l'Avui “Grècia diu 'sí' i Europa respira', l'ARA “Grècia s'encén”, Público “L'ajust desencadena la ira”, El País “Grècia evita el caos a la zona euro aprovant retallades dures”, l'Abc “Les reformes asfixien Grècia, però Europa respira” i La Razón “Grècia: amb la sang al coll”. En clau de proximitat, La Vanguardia diu “Grècia compleix, Espanya guanya temps” i El Mundo “El 'sí' de Grècia redueix la pressió sobre Espanya”.

Els diaris també dediquen un destacat a la segona jornada del debat de política general. La Vanguardia diu “Zapatero no avança les eleccions per tal d'evitar que el PP arrasi”, El País “Rajoy planteja 90 mesures de suport a l'habitatge, la família i els empresaris" i La Razón destaca el distanciament entre Zapatero i Rubalcaba, que podria abandonar el càrrec de vicepresident de l'executiva espanyola al setembre.

La renovació del blaugrana Thiago a la plantilla de Guardiola fins al 2015 i el pas del tennista manacorí Rafa Nadal a les semifinals de Wimbledon són els dos titulars esportius destacats.

stats