PREMSA
Mèdia 23/03/2011

"El dispositiu espanyol a Líbia costarà 15 milions mensuals", destaca 'El Periódico'

La disparitat d'opinions sobre com s'ha d'efectuar l'ofensiva internacional contra Gaddafi, i qui l'ha de liderar, i la insistència del dictador de mantenir la lluita contra els rebels, dos dels temes centrals que ocupen les portades de la premsa

Redacció
3 min
El País, 23 de març

BarcelonaLa premsa continua posant el punt de mira a Líbia i a la polèmica intervenció militar aliada. El País destaca que “França proposa una direcció política per l'operació a Líbia” i afegeix que el pla preveu que l'OTAN substitueixi els EUA en la planificació de l'ofensiva. La Vanguardia titula “EUA vol cedir el comandament de l'atac” i afegeix que la coalició s'esquerda mentre que el front antibel·licista guanya adhesions. L'ARA planteja la qüestió “Qui ha de manar?”, mostrant Obama i Zapatero com a partidaris de l'OTAN des d'un inici, en contraposició de la postura de Sarkozy, i afegeix que els bombardejos per part dels aliats no aturen Gaddafi. El Mundo sentencia “Gaddafi ataca als rebels mentre Occident discuteix qui ha de prendre el comandament” i El Periódico afegeix que “Gaddafi planta cara amb armes i propaganda”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sobre l'acord d'intervenció del govern espanyol en l'ofensiva internacional contra el règim de Gaddafi, El País apunta que “El 99% del congrés avala les decisions de Zapatero contra Gaddafi” i La Vanguardia afegeix que la votació només va rebre “3 vots en contra” la participació espanyola en la intervenció militar aliada. En la mateixa línia, Público destaca que “Líbia divideix l'esquerra” espanyola i afegeix que IU i BNG no van donar suport a la intervenció militar espanyola.

L'altre focus d'atenció internacional continua sent el Japó. El País apunta que “Japó detecta radioactivitat a aigües del Pacífic” a causa de l'ús que es va fer d'aigua de mar per refrigerar els reactors, que després va ser abocada de nou al Pacífic. Per la seva banda, La Vanguardia destaca la qüestionada actuació que està tenint el primer ministre japonès, Naoto Kan, a l'hora de gestionar la crisi que està afectant el país nipó i el titlla de ser “un pes lleuger al rescat de Japó”.

Els diaris catalans també es fan ressò a la portada d'algunes qüestions internes. L'ARA apunta que “Barcelona vol fer fora els cotxes vells” i el El Periódico afegeix que “Mayol irrita al PSC” amb aquesta mesura, que suposaria retirar 460.000 vehicles de la ciutat. La Vanguardia destaca el “renyit duel entre Hereu i Trias” i afegeix que el primer cara a cara entre els dos alcaldables per Barcelona va ser viu, àgil i molt igualat.

En clau econòmica, El Periódico obre la portada d'avui amb la petició dels sindicats i la patronal al Govern d'un pla de lluita contra l'atur i de finançament de les empreses i l'ARA destaca que “vuit experts analitzen el pla d'ajust del Govern”, i hi afegeix que si no es toqués res, Catalunya ingressaria gairebé el mateix que Madrid per l'impost de successions. L'Avui titula “Els advocats, contra les retallades” i hi afegeix que els degans dels col·legis catalans s'oposen a la rebaixa d'un 10% de la justícia gratuïta i estudien la possibilitat de manifestar-se.

Alves renova pel Barça fins el 2015

La renovació del defensa del FC Barcelona és portada tan als diaris esportius com a la premsa generalista catalana. L'Sport recull la reacció del propi jugador que, en tancar l'acord, va expressar “és un somni estar al Barça tant de temps”.

stats