recull de premsa
Mèdia 08/11/2011

“Rajoy guanya per un estret marge”, a la portada del diari 'El País'

El rotatiu presenta una enquesta d'urgència de Metroscopia que puntua els dos candidats. 'El Mundo' també proclama vencedor el candidat popular basant-se en les dades d'un sondeig d'última hora de Sigma Dos, i titula “Rubalcaba dóna per fet que Rajoy guanyarà les eleccions”

Ara
2 min
El País, 8 de novembre

BarcelonaEl debat televisiu entre els candidats socialista i popular al 20-N copa les portades espanyoles i catalanes aquest dimarts. El País es basa en les dades d'un sondeig d'urgència encarregat a Metroscopia i titula “Rajoy guanya per estret marge”. Segons el diari, el 46% dóna per vencedor el candidat popular enfront del 41% que aposta pel socialista. El Mundo també presenta una enquesta d'última hora, en el seu cas de Sigma Dos, que proclama vencedor del cara a cara el popular amb 7,2 punts per sobre el seu contrincant, i titula “Rubalcaba dóna per fet que Rajoy guanyarà les eleccions”. El rotatiu atorga un 51,4% a Rajoy enfront del 44,2% de Rubalcaba.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En clau electoral i escombrant cap a casa, La Razón proclama “Rajoy president” i, en la mateixa línia, l'Abc rebla “Rubalcaba tracta Rajoy com a president”. A la premsa espanyola, només Público decanta la balança cap al candidat socialista i afirma “Rubalcaba lluita i descol·loca Rajoy”.

A la premsa catalana, El Periódico diu “Rajoy se'n surt”, i assegura que Rubalcaba intenta acorralar el candidat popular, que manté el tot moderat i evita concretar. La Vanguardia opta per “Rajoy s'aferma”, i els seus experts atorguen una puntuació de 5,9 a Rajoy i de 5,1 a Rubalcaba. Des d'una altra òptica, El Punt Avui qualifica el cara a cara com “Un duel de perfil de baix” i l'ARA considera que “Tot queda igual”, malgrat que puntua amb nota més alta Rubalcaba (5,2) que Rajoy (4,6); no obstant això, subratlla que els atacs del socialista no fan trontollar el seu interlocutor.

stats