Resum de titulars a la premsa
Mèdia 19/04/2011

“Atac al sistema de Mou”, a la portada de l''ABC'

El diari diu que els tècnics admeten que el 'mister' blanc jugui a la contra, però critiquen la seva idea defensiva. L'amenaça del populisme a Europa, la crisi del deute als EUA i l'encariment que està patint a l'Estat espanyol, dos dels titulars destacats a les portades

Redacció
3 min
ABC, 19 d'abril

BarcelonaA un dia del segon clàssic futbolístic, l'ABC obre l'edició d'avui dimarts amb una fotografia de l'entrenador del Reial Madrid que ocupa més de la meitat de la portada i titula “Atac al sistema de Mou”. El diari explica que els tècnics admeten que Mou jugui a la contra però critiquen la seva idea defensiva. El Periódico també dedica un titular al qüestionament que està rebent l'entrenador blanc i diu “Di Stéfano contra Mourinho”, i afegeix que les crítiques del mite al sistema de l'entrenador causen malestar al club.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Malgrat que avui trobem disparitat de criteris en els diaris a l'hora d'encapçalar les portades, l'aval de Brussel·les a França pel tancament temporal de les fronteres amb Itàlia i l'amenaça del populisme a Europa està present a la majoria de portades. La Vanguardia diu “La UE avala el bloqueig francès als refugiats”, l'Avui “La UE aprova que França tanqués la frontera amb Itàlia”, El País “Brussel·les dóna suport a França en el bloqueig a trens amb immigrants” i Público “Brussel·les avala el bloqueig de França als trens italians”.

Pel que fa a l'amenaça del populisme a Europa, en un titular secundari, La Vanguardia diu “Preocupació europea per l'ascens del populisme a Finlàndia” i l'ARA titula “El populisme amenaça Europa” i apunta els casos de l'ascens de la ultradreta a Finlàndia, les reminiscències feixistes de la nova Constitució hongaresa i el vistiplau de Brussel·les a França per tancar la frontera amb Itàlia temporalment. En la mateixa línia, Público diu “La dreta imposa una Constitució ultra a Hongria”.

La crisi del deute als EUA i l'encariment que està patint a l'Estat espanyol és l'altre titular destacat a les portades d'avui dimarts. La Vanguardia diu “La crisi del deute s'estén per primera vegada als EUA” i afegeix que “El deute espanyol es dispara novament”. En la mateixa línia, l'Avui ofereix els titulars “Torna la pressió dels mercats sobre l'Estat” i “Una agència de ràting amenaça ara els EUA”. Público titula “Les tensions de l'euro encareixen el deute espanyol”, El Mundo “El risc d'Espanya, en màxims després de la frenada de les reformes”, El Periódico “Els dubtes sobre Grècia castiguen el deute espanyol” i El País “Els dubtes sobre Grècia castiguen Espanya en els mercats”. La Razón resumeix la crisi del deute als EUA i l'augment a l'Estat espanyol amb el titular “Tornen els dilluns negres”.

La premsa espanyola dedica un titular al possible retorn de l'etarra Toitiño a la presó. Per El Mundo és el tema d'obertura i diu “Troitiño ja sap que tornarà a la presó si no s'escapa”. En clau de política basca, el diari afegeix un altre titular que diu “Batasuna és un dels 'tres partits' de Bildu, segons una acta”. El País diu “El Suprem obre la via per retornar a presó l'etarra Troitiño” i La Razón “La audiència revocarà la llibertat de Troitiño després de Setmana Santa”.

Altres titulars que trobem a les portades d'avui són l'obertura dels peatges a l'AP-7 de Martorell a València a La Vanguardia i l'Avui, i “Mas reitera que l'IRPF no es tocarà mentre hi hagi crisi” a l'ARA i a l'Avui. També hi ha una menció al reconeixement com a segon millor restaurant del món al Celler de Can Roca a l'Avui i a La Razón.

Per la seva banda, El Periódico obre l'edició d'avui amb el titular “Guerra sense final” i diu que l'ofensiva de l'OTAN contra Gadaffi compleix un mes estancada i sense aconseguir avanços per als rebels.

En clau política espanyola, Público encapçala la portada amb el titular “Aznar marca el pas al PP” i afegeix que les opinions de l'expresident radicalitzen el discurs conservador.

stats