Recull de premsa
Mèdia 13/05/2011

“Creix la vigilància de la CIA sobre la jihad a Catalunya”, a la portada de l''Avui'

Segons el diari, l'agència d'espionatge nord-americana hauria instal·lat un dispositiu fix al consolat de Barcelona per controlar els grups islamistes radicals. L'èxode massiu dels habitants de Llorca i el restabliment de les fronteres europees són els dos temes destacats a les portades de divendres

Redacció
2 min
Avui, 13 de maig

BarcelonaL'Avui encapçala la portada de divendres amb el titular “Creix la vigilància de la CIA sobre la jihad a Catalunya”. El diari es fa ressò d'una informació que es va donar a conèixer dimecres durant unes jornades sobre terrorisme jihadista celebrades a Madrid, segons la qual l'agència d'espionatge nord-americana hauria instal·lat un dispositiu fix al consolat de Barcelona per controlar els grups islamistes radicals. L'Avui també assegura que altres països com el Pakistan, l'Índia, el Marroc i Israel també han desplaçat a territori català agents dels seus serveis secrets.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les imatges de l'èxode massiu dels habitants de Llorca, la ciutat murciana afectada pels sisme de dimecres a la tarda, ocupen les portades de tots els diaris. El Periódico diu “Fugir de la fi del món”, l'ARA “Llorca fa les maletes”, La Vanguardia “Milers de famílies de Llorca, sense sostre”, l'Avui “Vuit de cada deu immobles de Llorca, amb danys”, El País “El sisme deixa al carrer a milers de persones després de destrossar les seves cases”, El Mundo “El terratrèmol deixa a 15.000 persones sense casa”, Público “No poden tornar a casa” i l'Abc “La meitat de les cases, inhabitades”. La Razón destaca el civisme dels habitants malgrat la desgràcia i diu “Llorca, un poble heroic”.

La proposta de França i Itàlia per reformar el tractat de Schengen també genera destacats a les portades. La Vanguardia diu “La UE sospesa restablir controls a les fronteres”, El País “La UE consent que Dinamarca restableixi les seves fronteres”, Público “La UE ampliarà els casos en què els països podran restablir les velles fronteres” i l'ARA “Torna l'Europa de les fronteres”.

stats