Recull de premsa
Mèdia 08/06/2011

“L'Estat espanyol importa un 'pepino'”, a la portada de 'La Razón'

El diari destaca que la UE només cobrirà el 30% de les pèrdues del sector agrícola espanyol a causa de la crisi del cogombre. La controvèrsia dels pactes postelectorals, amb incògnites encara obertes a algunes de les principals ciutats catalanes, la pressió europea sobre l'Estat espanyol perquè redueixi el dèficit i la mort de l'intel·lectual Jorge Semprún són els tres titulars destacats a les portades

Redacció
2 min
La Razón, 8 de juny

BarcelonaLa Razón ocupa bona part de la portada d'avui dimecres amb la fotografia de l'eurodiputat Sosa-Wagner sostenent un cogombre ahir a Estrasburg. El diari titula “L'Estat espanyol importa un pepino” i afegeix que la Unió Europea només donarà 150 milions, el que suposa el 30% de les pèrdues del sector agrícola espanyol a causa de la crisi del cogombre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La controvèrsia dels pactes postelectorals, amb incògnites encara obertes a algunes de les principals ciutats catalanes a només quatre dies de la investidura dels alcaldes, genera titulars destacats a les portades de la premsa catalana. La Vanguardia diu “El cop de porta socialista aboca als pactes CiU-PP” i afegeix que Mas negociarà amb els populars comptes, ajuntaments i diputacions. L'ARA titula “Més pressió contra Albiol” i afegeix que 200 intel·lectuals reclamen a Mas tolerància zero amb la xenofòbia, a la vegada que destaca l'article de Santi Vila, alcalde convergent de Figueres, en què diu que CiU no pot facilitar que els racistes tinguin poder. Encara en clau política catalana, El Periódico encapçala l'edició d'avui amb el titular “Mas flexibilitzarà la llei òmnibus per pactar-la” i afegeix que el Govern ampliarà el termini de consulta davant l'allau de crítiques polítiques i jurídiques.

La pressió europea sobre l'Estat espanyol perquè redueixi el dèficit encapçala les portades de la premsa espanyola i genera titulars destacats a la catalana. El País diu “Brussel·les posa més deures a l'Estat espanyol per retallar el dèficit” i El Mundo afegeix que la UE demana “apujar la llum, l'IVA i la gasolina”. La Vanguardia diu “La UE recomana a Espanya retallar cotitzacions socials i apujar impostos com l'IVA”, l'Avui “La UE exigeix a l'Estat que colli més les autonomies” i La Razón, des d'una òptica oposada, diu “El deute autonòmic s'ha duplicat des que es va eliminar el sostre de despesa”. Público, per la seva banda, diu que "El govern espanyol rebutja el nou ajustament que recepta Brussel·les".

L'ABC dedica un titular a avançar els plans del PP de començar a dissenyar el seu programa electoral al juliol per si hi hagués eleccions anticipades a la tardor.

Els diaris també dediquen un titular a la mort de l'intel·lectual, escriptor i exministre de Cultura espanyol Jorde Semprún, que va traspassar ahir a París a l'edat de 87 anys. Les portades catalanes destaquen la lluita de Semprún contra el feixisme i el seu testimoniatge de l'Holocaust nazi.

stats