Publicitat
Publicitat

Recull de premsa

'El Mundo' i 'La Razón' relacionen 'indignats' i abertzales

Els dos diaris destaquen l'acció de les persones que van impedir la detenció d'una líder de Batasuna a Baiona. La crisi grega, el toc d'alerta de l'FMI i el traspàs de Bojan a la Roma, a les portades d'avui

El Mundo i La Razón relacionen a la portada d'aquest dimecres els indignats amb els abertzales. Els dos diaris aprofiten l'acció que va tenir lloc ahir a Baiona, quan un grup de persones van impedir que la policia francesa arrestés una dirigent de Batasuna. El rotatiu dirigit per Pedro J. Ramírez encapçala la portada amb el titular “Abertzales i indignats impedeixen la detenció d'una líder de Batasuna”. El diari de Luis María Ansón, per la seva banda, diu que "cent indignats 'batasunos' impedeixen la detenció d'una dirigent abertzale".

La moció de confiança del Parlament grec al primer ministre Iorgos Papandreu ocupa també bona part de les portades. La Vanguardia diu “Grècia dóna llum verda a un nou pla d'ajust”, El Periódico “Papandreu salva el desastre grec” i l'ARA “Papandreu se salva, Europa respira”. L' Abc destaca “La UE ofereix a Grècia els fons de cohesió per evitar la fallida” i La Razón, per la seva banda, assegura que “El Regne Unit es nega a aportar més fons per salvar Grècia mentre el seu Parlament vota l'ajust”.

El toc d'alerta de l'FMI al govern espanyol és l'altre titular d'obertura a la premsa. La Vanguardia diu “Nova ofensiva reformista de l'FMI i els empresaris” i El Periódico “L'FMI pressiona” i afegeix que l'organisme reclama al govern espanyol un ajust addicional de 20.000 milions en tres anys. A la premsa espanyola, Público diu “Els sindicats protesten i l'FMI exigeix més retallades”, El País destaca “L'FMI dóna suport a les reformes d'Espanya però demana noves mesures” i l' Abc afegeix que l'organisme “Anima a seguir les reformes fiscals i a reestructurar el sector financer i el mercat laboral”.

L' Avui obre l'edició de dimecres amb el titular “La pobresa es torna crònica a Catalunya”. L'ARA també s'hi refereix amb un titular molt similar i afegeix que Càritas alerta que el 80% dels que sol·liciten l'ajut ja l'havien demanat amb anterioritat.

Pel que fa als esports, l' Sport obre l'edició d'avui dimecres amb el titular "Bojan, traspassat a la Roma" per cinc temporades i afegeix que respon a una petició del tècnic Luis Enrique. L'esportiu català diu que el Barça el ven per 10 milions d'euros i es guarda una opció de recompra pels dos primers anys. La premsa generalista catalana també se'n fa ressò i l' ARA diu “El Barça fa números", i afegeix que la venda de Bojan, Jeffren i Thiago suma 25 milions d'euros mentre que la compra d'Alexis i Cesc en costaria 70.

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT