Recull de premsa
Mèdia 01/09/2011

“Zapatero deixa ben poc marge perquè s'hi sumi CiU”, a la portada de 'La Vanguardia'

'El Periódico' afegeix que Van Rompuy relativitza ara la nova mesura. A la premsa espanyola, el nom propi de Cospedal copa les portades, amb l'anunci d'una tisorada dràstica a Castella-la Manxa

Redacció
2 min
La Vanguardia, 1 de setembre

BarcelonaEl tram final de les negociacions per a la votació de la reforma constitucional és el tema d'obertura de La Vanguardia i El Periódico. El primer titula “Zapatero deixa ben poc marge perquè s'hi sumi CiU” i el segon “Esprint final perquè CiU s'adhereixi a la reforma”. Els dos diaris aporten una perspectiva europea i mentre La Vanguardia diu “La cancellera Merkel aplaudeix que Espanya segueixi 'el camí de la raó'” El Periódico destaca “Van Rompuy (president de la UE) relativitza ara la nova mesura”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Punt Avui fa un balanç de la situació dels parquets internacional i titula “La borsa fa un mal agost” i l'ARA informa en primer terme de la situació econòmica d'alguns ajuntaments i titula “Ultimàtum d'Hisenda a 140 municipis catalans”. El diari afegeix “el ministeri avisa que no transferirà fons a l'octubre si els ens locals no presenten els comptes del 2010 auditats”.

La premsa espanyola es fixa amb Castella-la Manxa i es fa ressò de la retallada dràstica anunciada per la seva presidenta, Dolores de Cospedal.El Mundo titula “La dieta Cospedal” i El País afegeix que la presidenta “inicia amb dures retallades la política d'austeritat del PP. L'Abc carrega el titular i parla de “retallades dràstiques després de la ruïna de Bono i Barreda” i La Razón destaca “Cospedal estalviarà 1.845 milions sense retallades socials”. Público fa un enfoc més ampli i amb el titular “Tardor calenta” afegeix que els sindicats s'aixequen contra “el gir a la dreta” que suposa la reforma constitucional i destaca la vaga convocada pels professors de Madrid en contra les retallades en educació.

stats