Publicitat
Publicitat

"Quan regnar consisteix a saber dir 'ho sento'", a la portada d''El Mundo'

Les disculpes del rei Joan Carles per la cacera d'elefants a Botswana copen els titulars d'obertura als diaris. 'La Razón' presenta les dades d'una enquesta, segons la qual el 80,1% considera que el gest ennobleix el rei i el 49,5% creu que s'ataca la Corona amb qualsevol pretext

Les disculpes del rei espanyol per les seves caceres d'elefants a Botswana centren les portades dels diaris d'aquest dijous. ' El Mundo' accepta les disculpes del monarca amb un titular de reminiscències cinematogràfiques: "Quan regnar consisteix a saber dir 'ho sento'", que fa pensar en un paral·lelisme amb la frase de 'Love Story': "Estimar vol dir no haver de dir mai ho sento". El rotatiu destaca l'"ampli suport" dels partits davant les disculpes del rei.

' La Razón', per la seva banda, destaca "el valor de la monarquia" i mostra les dades d'una enquesta segons la qual el 80,1% considera que el gest ennobleix el rei i el 49,5% creu que s'ataca la Corona amb qualsevol pretext. A més, el diari assegura que "Felip va acordar amb el rei demanar disculpes".

' Abc' és un altre dels diaris que donen suport al rei en portada. "La humilitat d'un rei" titula el rotatiu de Vocento, que destaca que el monarca "demana disculpes als espanyols".

' El País' titula amb la cita textual del monarca en una obertura a cinc columnes i destaca l'editorial: "Un gest sense precedents". El rotatiu de Prisa parla d'un "canvi de rumb a la Casa del Rei per evitar els viatges secrets i els safaris de luxe".

A la premsa catalana, ' El Periódico' destaca també les disculpes del rei i titula: "No tornarà a passar". ' La Vanguardia' titula amb les disculpes textuals del monarca espanyol i assenyala que Joan Carles I va comunicar les seves intencions de disculpar-se a Rajoy i Rubalcaba, que donen per tancada la polèmica. L' ARA es pregunta si amb aquest gest del rei "n'hi ha prou".

' El Punt Avui' se centra en els canvis en Sanitat anunciats per la ministra Ana Mato, que passen pel pagament dels medicaments segons la renda i titula: "Xarop amarg".

Altres titulars destacats els trobem a 'El Mundo', que assenyala que "Salgado va pactar amb Balears ocultar deutes per temor a la intervenció" i les novetats en el copagament farmacèutic, i a l''Abc, que subratlla que "L'FMI elogia les reformes fetes per Rajoy mentre l'Íbex cau un 3,9%".

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT