Mèdia 19/04/2012

"Quan regnar consisteix a saber dir 'ho sento'", a la portada d''El Mundo'

Les disculpes del rei Joan Carles per la cacera d'elefants a Botswana copen els titulars d'obertura als diaris. 'La Razón' presenta les dades d'una enquesta, segons la qual el 80,1% considera que el gest ennobleix el rei i el 49,5% creu que s'ataca la Corona amb qualsevol pretext

Ara
2 min
El Mundo, 19 d'abril del 2012

BarcelonaLes disculpes del rei espanyol per les seves caceres d'elefants a Botswana centren les portades dels diaris d'aquest dijous. 'El Mundo' accepta les disculpes del monarca amb un titular de reminiscències cinematogràfiques: "Quan regnar consisteix a saber dir 'ho sento'", que fa pensar en un paral·lelisme amb la frase de 'Love Story': "Estimar vol dir no haver de dir mai ho sento". El rotatiu destaca l'"ampli suport" dels partits davant les disculpes del rei.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'La Razón', per la seva banda, destaca "el valor de la monarquia" i mostra les dades d'una enquesta segons la qual el 80,1% considera que el gest ennobleix el rei i el 49,5% creu que s'ataca la Corona amb qualsevol pretext. A més, el diari assegura que "Felip va acordar amb el rei demanar disculpes".

'Abc' és un altre dels diaris que donen suport al rei en portada. "La humilitat d'un rei" titula el rotatiu de Vocento, que destaca que el monarca "demana disculpes als espanyols".

'El País' titula amb la cita textual del monarca en una obertura a cinc columnes i destaca l'editorial: "Un gest sense precedents". El rotatiu de Prisa parla d'un "canvi de rumb a la Casa del Rei per evitar els viatges secrets i els safaris de luxe".

A la premsa catalana, 'El Periódico' destaca també les disculpes del rei i titula: "No tornarà a passar". 'La Vanguardia' titula amb les disculpes textuals del monarca espanyol i assenyala que Joan Carles I va comunicar les seves intencions de disculpar-se a Rajoy i Rubalcaba, que donen per tancada la polèmica. L'ARA es pregunta si amb aquest gest del rei "n'hi ha prou".

'El Punt Avui' se centra en els canvis en Sanitat anunciats per la ministra Ana Mato, que passen pel pagament dels medicaments segons la renda i titula: "Xarop amarg".

Altres titulars destacats els trobem a 'El Mundo', que assenyala que "Salgado va pactar amb Balears ocultar deutes per temor a la intervenció" i les novetats en el copagament farmacèutic, i a l''Abc, que subratlla que "L'FMI elogia les reformes fetes per Rajoy mentre l'Íbex cau un 3,9%".

stats