REFERÈNDUMS A LA CCMA
Mèdia 21/05/2011

Sí a la retallada a TV3, no a Catalunya Ràdio

Els treballadors de TV3 van aprovar en referèndum el preacord de conveni 2009-2012, que inclou la rebaixa del sou en un 5%. A Catalunya Ràdio, en canvi, l'opció majoritària va ser el no.

Albert Castellví Roca
1 min
Els treballadors de TV3 van votar entre dijous i divendres.

Barcelona.Un 63,37% dels treballadors de TV3 van votar a favor de les propostes de preacord de conveni 2009-2012, que van pactar la direcció i el comitè d'empresa i que incloïen, com a punt més polèmic, la rebaixa d'un 5% del sou. A canvi, l'empresa es comprometia a mantenir tots els llocs de treball fins a l'any vinent. La presidenta del comitè d'empresa, Núria Amat, va valorar en declaracions a l'ARA l'alta participació -un 84,48%- i la "normalitat" amb què es va desenvolupar la jornada, i va avançar que el comitè "assumirà el resultat" del referèndum, tal com s'havia compromès a fer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A diferència de la televisió, on només el 34,11% dels treballadors van votar no, a Catalunya Ràdio un 55,82% dels vots van ser contraris a les propostes del preacord de conveni -en aquest cas, per als anys 2010 a 2012- mentre que el sí va quedar-se en el 41%. Igualment, la participació va ser molt elevada, i va arribar fins al 90% dels treballadors.

El president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Enric Marín, va mostrar-se "satisfet" per l'elevada participació, que demostra, va dir, "el compromís dels treballadors de la Corporació amb el servei públic audiovisual".

stats