Mèdia 30/07/2012

Les ràdios podran retransmetre partits de Lliga des de la primera jornada

La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions fixa en 98 euros per partit la quantitat que cada emissora haurà de pagar per complir la llei i mantenir el cost de les instal·lacions que utilitzen

Ara
2 min
Seients buits de la ràdio esportiva abans de començar un partit al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Vila-real CF arran del conflicte de les emissores amb la LFP.

BarcelonaLes ràdios podran retransmetre partits de Lliga des de la primera jornada. La Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) fixa en 98 euros per partit i estadi la quantitat que cada ràdio haurà de pagar per complir amb la llei i mantenir el cost de les instal·lacions que necessiten per funcionar. Segons la Cadena SER, aquesta quantitat està molt allunyada dels 569 euros per partit i estadi que exigia la Lliga Professional de Futbol (LFP). Argumenta que així es podrà fer efectiu el dret a la informació que reconeix i defensa la llei de la comunicació audiovisual. També considera que la xifra imposada cautelarment per poder accedir a les instal·lacions és idònia, plenament respectuosa amb el principi de proporcionalitat i al menys intrusiva possible atenent tant als interessos dels operadors radiofònics com de la mateixa Lliga.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El mes passat, diverses ràdios –entre les quals hi ha la RTVE, la Cadena SER, Ràdio Popular, Uniprex, Ràdio Marca i la Federació de ràdios i televisions autonòmiques (La Forta)– van presentar un conflicte a la CMT per la impossibilitat d'arribar a un acord amb la LFP sobre la quantitat que havien de pagar per accedir als estadis de futbol per a l'exercici d'aquest dret.

Tal com estableix el reial decret llei 15/2012 per al càlcul de la compensació econòmica d'aquesta mesura cautelar, la CMT estima únicament els costos directament relacionats amb el manteniment de les cabines i altres serveis necessaris per garantir el dret a comunicar informació, excloent altres costos aportats per la Lliga de Futbol. Així, la Comissió ha considerat el consum elèctric, la neteja, la seguretat, el manteniment general, l'amortització, els accessos i les acreditacions.

Segons estableix la llei general audiovisual, la CMT és l'encarregada de resoldre els conflictes que puguin sorgir entre les ràdios i els titulars dels drets a l'hora de fixar la compensació econòmica per a l'exercici del seu dret d'accés als estadis.

stats