La revista 'Mongolia' haurà de pagar 40.000 euros a Ortega Cano per vulneració de l'honor

Un jutjat condemna la publicació per un cartell amb una caricatura de l'extorero

Un jutjat d'Alcobendas ha condemnat la revista satírica 'Mongolia' a pagar 40.000 euros a José Ortega Cano en concepte d'indemnització per vulneració del seu dret a l'honor. L'extorero havia denunciat la publicació arran d'un cartell en el qual sortia una caricatura seva que el representava amb el cos d'un extraterrestre amb frases com "estamos tan a gustito" o "Viernes de dolores... sábados de resaca". 

La revista assegura que la sentència posa en perill el futur de la publicació, que va llançar una campanya de suport per recollir diners per a una caixa de resistència. Segons els responsables de la revista, els fons d'aquesta caixa –10.000 euros– no permeten fer front a la multa imposada. "El futur de 'Mongolia' queda ara molt amenaçat, però no ens rendirem", explica la revista a la seva pàgina web

L'any 2013, l'extorero va ser condemnat a dos anys de presó per haver provocat un accident de trànsit en què va morir un altre conductor. A més de la pena de presó, Ortega Cano va haver d'indemnitzar la família del mort amb 181.000 euros. Darío Adanti, cofundador de 'Mongolia', ha fet referència a aquest fet en una intervenció al programa 'Al rojo vivo' de La Sexta. "Per un cartell satíric demanen 40.000 euros i per un homicidi imprudent Ortega Cano va haver de pagar 181.000 euros. És demencial", ha assegurat l'historietista. 

"La sentència està condemnant l'exercici de la sàtira i això és molt perillós per a la llibertat d'expressió", ha explicat Adanti, que ha afegit que la revista recorrerà la decisió de la justícia.

Més continguts de