La revista cultural 'Butxaca' anuncia el seu tancament

La publicació gratuïta deixa d'editar-se pel "futur incert dels mitjans de comunicació"

La revista 'Butxaca', l'agenda cultural gratuïta de Barcelona, ha anunciat que deixarà d'editar-se després de 18 anys en funcionament. En el comunicat, els responsables de la publicació expliquen que un dels motius que els han portat a prendre aquesta decisió és "el futur incert que amenaça els editors de tots els mitjans de comunicació, ja siguin petits o grans". 

En l'escrit asseguren que tot i que la revista es trobava en un bon moment, amb més anunciants que mai, el nou escenari, amb l'impacte en el món digital, provocarà "un canvi en el paradigma en el mercat de la publicitat que perjudica especialment els mitjans de proximitat i especialitzats". "Algoritmes, 'big data', l'augment de l'ús d''ad-blockers' i el poder de les grans plataformes digitals, amb Google i Facebook al capdavant, condicionaran de manera decisiva un futur que ja és aquí", assenyalen. 

En aquest sentit, asseguren que els gegants tecnològics es van apoderant d'una part cada cop més gran del pastís publicitari". 

En segon lloc, els responsables de 'Butxaca' indiquen que han experimentat "un cert cansament acumulat" per la precarietat amb la qual es veu obligat a conviure el sector cultural. "Lluny d'esvair-se, cada cop es fa més evident", assenyalen. 

L'escrit finalitza afirmant que la decisió s'ha pres ara per evitar veure's precipitats "a un final agònic".