Internet

Ahir ja s'havia clausurat el domini .org

'Rojadirecta.com' també pateix el bloqueig de la justícia nord-americana

La pàgina ofereix transmissions de futbol sense tenir-ne els drets. Continua activa en altres dominis

El departament de Justícia dels Estats Units ha bloquejat avui l'accés a la pàgina Rojadirecta.com, que oferia transmissions en directe de partits de futbol. El bloqueig d'aquest domini arriba tot just l'endemà que la justícia nord-americana clausurés també Rojadirecta.org.

Totes dues pàgines han estat substituïdes per un missatge que assegura que el bloqueig s'ha dut a terme a instàncies de la fiscalia del districte sud de Nova York, que ha denunciat que la web oferia "la reproducció o distribució il·legal de material amb copyright". El text, que s'acompanya dels escuts del departament de Justícia, el Centre de Coordinació dels Drets de Propietat Intel·lectual i el departament de Seguretat Nacional nord-americans, adverteix també que els condemnats per aquests delictes per primera vegada es poden enfrontar a penes de "fins a cinc anys de presó".

De totes maneres, la web continua funcionant a través d'altres dominis, com el .es o .in, entre d'altres, que no es troben sota jurisdicció nord-americana, de manera que la justícia d'aquell país no hi pot actuar en contra.