Mèdia 06/11/2020

Sanchis es reivindica i assegura que no intervé en la tria de tertulians de TV3

Els àudios de Rahola-Madí acaparen la sessió de control de la Corporació

àlex Gutiérrez
2 min
Vicent Sanchis, ahir al Parlament, en la que va ser la seva primera compareixença davant la comissió de control com a director de TV3.

BarcelonaDivendres de comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació, que arribava amb la intriga de saber de quina manera abordarien les converses filtrades entre David Madí i Pilar Rahola, en les quals s'evidenciaven ingerències polítiques per evitar la reducció de presència en pantalla de l'analista. No ha calgut esperar gaire. La tercera pregunta anava sobre el FAQs, la formulava Ignacio Martín Blanco, de Ciutadans, i tot i que es va entrar a tràmit abans de l'aparició dels talls d'àudio el diputat va centrar la seva intervenció en l'afer. En concret, ha demanat que s'aparti Rahola de TV3, "després d'haver demostrat que és una comissària política".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha recordat que la gestió dels col·laboradors "correspon exclusivament als directors i directores dels programes". "I qualsevol decisió depèn del director, com ha estat aquest cas. Cosa que es veu que ignora tothom", ha dit. Habituats a la clàssica pluja d'invectives al directiu per part de la formació taronja, la sessió ha viscut la inèdita escena del diputat Blanco fent costat a Sanchis. "L'actitud coactiva de Rahola ens fa solidaritzar amb vostè. Ens sembla inadmissible que una col·laboradora amiga de l'expresident digui que l'expresident li ha trucat per dir-li que no se li redueix el temps de pantalla perquè és un baluard de la causa i no pot ser degradada". Això sí, no s'ha estalviat una ironia: "No deixa de ser curiós que se l'assenyali com a poc lleial a la causa".

En el torn de rèplica, Sanchis s'ha mostrat crític amb l'aparició d'unes converses privades d'un afer que està sota secret de sumari. "Que les filtracions siguin interessants no vol dir que siguin decents. I la manera de procedir de determinats estaments, amb gent que està sent jutjada, i per tant contra la seva presumpció d'innocència, em sembla detestable", ha dit. "Com és possible que sempre hi hagi les mateixes filtracions, pels mateixos conductes que perjudiquen les mateixes persones?"

El director de TV3 ha tirat també d'ironia amb Blanco. "Està bé que vostè m'adjudiqui a una opció política, i que digui que porto les mateixes banderes. Segurament creu que dec dormir amb elles, embolicat amb els llençols. Però ja veu que ells no ho veuen així. Potser és que vostè s'equivoca, senyor diputat". Blanco ha rematat dient que, banderes al marge, esperava que el directiu dormís "acotxadet". En tot cas, Sanchis ha volgut reivindicar-se: "Jo no sé quines proves necessita més sobre la meva independència".

Des de la bancada socialista –bancada metafòrica, perquè era una sessió virtual– també David Pérez va ficar-hi cullerada i va subratllar tres aspectes, en aquest cas adreçant-se a la presidenta en funcions de l'ens, Núria Llorach. "Primer. La senyora Rahola es queixa que surt poc a TV3. Això és espatarrant. Perquè tots els grups de la Corporació, tots, ens hem queixat de l'excés de presència. Bé, tots menys un: Junts per Catalunya. Segon. Rahola reconeix que és l'única que defensa un determinat espai. Per fi algú diu el que hem dit sempre. Ella representa aquest espai. Ho diu ella. Perfecte! On és el meu? Qui representa el meu espai? I tercer. Rahola diu «Quan nosaltres governem, el primer que farem...» El primer que faran serà controlar la tele, la ràdio. Vostè hauria d'haver sortit en tromba". Pérez, en tot cas, va concedir que l'aparició dels àudios era "indecent".

stats