26/05/2013

12 aplicacions per tenir cura de la vostra salut

3 min

No és casual que el primer dels cinc centres de competència previstos en la capitalitat mundial del mòbil de Barcelona hagi estat el de l'àmbit de la salut. La tecnologia permet oferir una atenció sanitària més acurada i econòmica. Aquesta setmana us proposo aplicacions i serveis que us poden servir per seguir més de prop el vostre estat de salut, detectar possibles anomalies i ajudar-vos a seguir el tractament. Tingueu present que cap aplicació pot substituir el professional especialitzat, però amb algun d'aquests títols facilitareu molt la feina al metge.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. Instant Heart Rate Tapeu amb el dit la lent de la càmera del telèfon mòbil, i al cap de pocs segons us indicarà el vostre ritme cardíac, que detecta a partir de les variacions de color de la pell segons la circulació sanguínia.

2. Vital Signs Camera El mateix principi que l'anterior, portat a l'extrem. Aquesta aplicació de Philips llegeix amb la càmera de l'iPhone o l'iPad els canvis gairebé imperceptibles de color del rostre i calcula el ritme cardíac. També indica el ritme de respiració mesurant els moviments del pit. Ideal per fer-lo servir abans i després de fer exercici. La versió iPad pot llegir al mateix temps el pols de dues persones.

3. Stress Check El mateix desenvolupador de la primera aplicació ofereix també aquesta, que fa servir el mateix sistema per detectar el nivell d'estrès, que calcula segons el grau d'estabilitat de les pulsacions del cor durant un parell de minuts. En podeu guardar el resultat per veure com heu anat evolucionant.

4. Sleep as An Droid Abans de posar-vos a dormir, indiqueu-li sobre quina hora us voleu despertar i poseu el mòbil a sota del coixí. L'acceleròmetre detectarà els vostres moviments nocturns i us despertarà en el moment que el vostre son sigui menys profund. Així us llevareu de més bon humor.

5. uHear Una audiometria de butxaca. Fa escoltar sons de diferents freqüències i intensitats amb cada orella per separat i obté una corba d'audició. També mesura la vostra capacitat per entendre una conversa envoltada de soroll ambient.

6. Polen Control Relaciona el nivell de pol·len a l'ambient en el lloc de residència i el nivell de molèsties que experimenta la persona al·lègica, tenint en compte la dosi d'antihistamínics ingerida.

7. Prospectos El text complet dels prospectes de milers d'especialitats farmacèutiques, tal com figura inscrit al registre de l'Agència estatal de medicaments.

8. iPediatric A partir d'un senzill qüestionari sobre els símptomes, aquesta aplicació avalada pels especialistes de l'hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona proporciona un prediagnòstic orientatiu.

9. MedsOnTime Indiqueu quina dosi us han receptat de cada medicament i aquest 'pastiller virtual' us avisarà quan arribi l'hora de cada toma. A més del nom, hi podeu introduir fotografies de la pastilla i de la caixa, per facilitar-ne la identificació.

10. Fiebre niños. (Android | iOS) Semblant a l'anterior, però centrada en els tres medicaments antitèrmics infantils més populars: Dalsy, Apiretal i Espidifen. És un calculador de la dosi òptima de cada medicament segons el pes del nen. La versió de pagament també té alarmes que recorden l'hora de la presa següent.

11. Doctor Fum Un terç dels catalans de més de 15 anys són fumadors, i a la majoria els agradaria deixar-ho. Per aconseguir-ho, el Doctor Fum els proposa pautes de comportament i fites per assolir. Com que és totalment declarativa, només funciona si sou del tot sincers sobre el vostre consum.

12. HealthVault Un servei web de Microsoft per anar-hi anotant totes les constants vitals i incidències mèdiques, en forma d'història clínica personal per organitzar la informació de salut de la família, preparar millor les visites al metge i les situacions d'emergència i analitzar la nostra evolució.

stats