CELEBRACIÓ A LES ONES
Mèdia 03/06/2011

Els 400 'secrets' de Sílvia Cóppulo a Catalunya Ràdio

Sílvia Cóppulo conduirà avui El secret des del Petit Palau de la Música, en una festa per celebrar les 400 edicions i també les bones dades d'audiència. Creu, però, que l'espai encara no està consolidat.

Albert Castellví Roca
2 min
Sílvia Cóppulo va agafar les regnes de les tardes de Catalunya Ràdio el setembre del 2009. Avui, El secret arriba al programa 400.

Barcelona.El programa El secret , de Catalunya Ràdio, celebra avui la seva edició número 400 amb un especial des del Petit Palau. Arribar a una xifra com aquesta sempre és motiu d'alegria, però a més, l'espai que condueix cada tarda, de 16.00 a 19.00, Sílvia Cóppulo té una altra raó per estar d'enhorabona. Les dades de l'última onada del Baròmetre de la Comunicació, que es van fer públiques tot just aquest dimarts, donaven al programa 136.000 oients, "molt lluny -tal com remarca la directora del magazín- dels 53.000 que tenia la mateixa franja el setembre del 2009", quan va néixer El secret .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Cóppulo no s'està de qualificar els resultats com a "xifra històrica", però és prudent a l'hora de parlar de la consolidació de l'espai: "En ràdio es diu sempre que perquè un programa quedi assentat fan falta, com a mínim, dos anys. Nosaltres encara no hi hem arribat, però sí que podem dir que que hem anat creant un espai propi, amb un model de programa diferent del que fan les altres emissores a la tarda. I gràcies a això hem trobat el favor de l'audiència". De moment, Cóppulo no vol parlar del futur, i no confirma si a partir del setembre El secret iniciarà una tercera temporada, ja plenament "assentat".

"Sílvia, aixeca l'audiència"

Segons confessa la presentadora d' El secret , quan Catalunya Ràdio va contactar amb ella per oferir-li la tarda, li van fer una única petició: "Sílvia, aixeca l'audiència". No era fàcil, havent de competir, entre d'altres, amb un espai tan consolidat en aquesta franja com el Versió RAC 1 , que Toni Clapés condueix des de fa 14 temporades i que ja fa temps que lidera les tardes del dial català.

Però Cóppulo assegura: "M'estimulen els reptes. Cal saber què hi ha a les ones i què necessita el nostre oient". Per això, diu, l'equip d' El secret "planteja cada tarda el programa en funció de les necessitats que té la gent a aquella hora, des del punt de vista informatiu, però també de servei públic". La directora volia fer un espai "que fes partícip a tothom", i creu que El secret "es viu molt intensament" i és "molt pròxim a la gent". Aquesta tarda ho serà especialment, amb públic en directe al Petit Palau.

stats