Publicitat
Publicitat

NOVA TEMPORADA DE L'ESPAI DE DEBAT

El programa aspira a triplicar l'audiència amb el canvi de dia, franja i canal

'59 segons' torna i fa el salt a La 1

L'espai de debat de TVE Catalunya 59 segons , que presenta Cristina Puig, estrena avui la seva cinquena temporada. Amb el canvi als dijous a la mitjanit a La 1, espera passar de 50.000 a 150.000 espectadors.

Ana Maria Bordas, la directora de TVE Catalunya, es felicitava dimarts en un esmorzar amb periodistes d'una conquesta que perseguia des de feia temps. Finalment, els responsables de la televisió pública espanyola a Catalunya han aconseguit que el seu programa més emblemàtic faci el salt de La 2 a La 1, encara que hagi de ser després de la mitjanit.

Bordas i el cap d'informatius de la casa, Pere Buhigas, celebraven que això farà que el programa pugui arribar a un públic molt més ampli que no pas el de La 2. Posant xifres, 59 segons aspira a passar del 2% de quota de pantalla mitjana que tenia a La 2 a un 5% o un 6%, i dels 50.000 espectadors als 150.000.

La nova ubicació s'estrena avui a la nit coincidint amb l'arrencada de la nova temporada de Cuéntame cómo pasó, cosa que s'espera que serveixi per arrossegar audiència, i ho fa amb Josep Antoni Duran i Lleida de convidat. Serà el primer cap de llista català a les generals que passi pel 59 segons en les pròximes setmanes, i la intenció del programa és poder tenir-los tots.

Però la política no serà l'únic centre d'atenció. Francesc Cruanyes, director de 59 segons , explicava que la nova ubicació farà elevar el nivell d'autoexigència i recordava que es tracta d'un programa "d'actualitat sociopolítica". Així doncs, economia i problemes socials també hi tindran molt de pes.

Amb Cristina Puig com a conductora, igual que en l'última temporada i mitja, el programa seguirà tenint un conjunt de col·laboradors que vol ser molt plural. Hi seguirà havent veus de mitjans diferents, d'ideologies diferents, amb equilibri de gèneres i amb una nova aposta per tertulians joves.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT