Mèdia 23/07/2012

Una sèrie sobre un programa de successos paranormals

Antena 3 ja roda Fenómenos, la seva nova sèrie d'humor. La protagonitzen els peculiars membres d'un programa de ràdio sobre fets paranormals que lluiten contra el menyspreu dels seus companys.

Albert Castellví Roca
2 min
Una sèrie sobre un programa de successos paranormals

BARCELONA.Fenómenos és un programa de ràdio modest, que s'emet des d'una emissora petita, però que ha aconseguit convertir-se en tot un referent en la seva matèria d'estudi: els fenòmens paranormals. Tot i així, la resta de treballadors d'Onda Futura consideren que els responsables d'aquest espai són poc més que una colla de friquis que tenen relegats en un racó de la redacció i de la graella.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Coneixent el seu perfil no hi ha dubte que tenen certa raó, però tot i així l'equip de Fenómenos no es cansa de lluitar "per la supervivència i per tirar endavant" dins d'una emissora que els margina. "Són els pàries, però volen fer-se respectar i ser un més", explica Nacho García Velilla, el creador d'aquesta nova sèrie còmica que Antena 3 ha començat a rodar aquest estiu.

Però no ho tindran fàcil per aconseguir millorar la seva reputació, i menys després de l'arribada a l'emissora d'una nova directora, Victoria (Kira Miró), a qui el seu examant, propietari de la freqüència, ha col·locat en el càrrec com a desgreuge per haver-la substituït per una amant més jove i, sobretot, perquè no expliqui a la seva dona que li és infidel.

El repartiment, molt coral, el completen Javier Mora -el director del programa, odiat pels seus companys-, Alejo Sauras -el subdirector-, Julián López -el pilota de l'equip-, Ana Polvorosa -la filla del propietari-, Luis Fernández -el tècnic amb aspiracions de DJ- i Juan Villagrán -obsessionat per demostrar que va ser abduït pels extraterrestres el dia del seu casament.

En canvi, no hi és l'excomponent de Martes y Trece Millán Salcedo, de qui en un primer moment s'havia dit que interpretaria el paper d'un etern becari de 59 anys. Aquest curiós personatge, però, no ha desaparegut, i finalment li donarà vida Miguel Rellán. Altres papers secundaris quedaran en mans de Pepa Charro -coneguda com la Terremoto de Alcorcón -, que serà la sindicalista del grup, i Mariam Hernández, una administrativa que no aconsegueix despertar l'interès del subdirector.

Un nou entorn

Fenómenos és el segon projecte de Nacho García Velilla per a Antena 3: l'any passat va estrenar Los Quién , que no va aconseguir convèncer els espectadors. El director -responsable d'èxits com 7 vidas i Aída - explica que amb aquesta nova ficció volia trencar la línia de "sèries familiars" que havia seguit últimament per entrar en "un entorn diferent", com és l'àmbit laboral. Velilla promet una producció "espectacular" des del primer episodi, en què, segons ha avançat, enterren una persona viva "tot just començar".

Per veure-ho caldrà esperar encara uns mesos, probablement fins a principis del 2013.

stats