Mèdia Sèries 29/01/2021

10 sèries que ens abandonaran el 2021

Aquest any acomiadarem 'La casa de papel', 'Insecure', 'Atypical', 'Better call Saul' i alguna més

6 min
El Professor a 'La casa de papel'

BarcelonaEl 2021 ha arribat amb un bon carregament de sèries noves, però també amb l'avís que algunes de les ficcions més esperades i estimades tenen els dies comptats. Després de celebrar les novetats anunciades per les plataformes, repassem les produccions més destacades que s'acomiadaran aquest any. Alerta si no esteu al dia de les sèries esmentades, perquè pot caure algun espòiler de temporades ja emeses.

'La casa de papel'

L'atac al Banc d'Espanya serà l'últim cop criminal del Professor i els seus sequaços. La casa de papel s'acabarà aquest any amb la cinquena temporada, que comptarà amb nous fitxatges com els actors Miguel Ángel Silvestre i Patrick Criado. L'any passat, la quarta temporada de la sèrie es va tancar amb nombroses trames obertes (el Professor entre l'espasa i la paret, els lladres en una situació límit i a contrarellotge) que la ficció haurà de resoldre –o no– abans de posar el punt final. De moment, dels deu episodis de l'última entrega només se sap que s'han rodat entre Dinamarca i Espanya i que encara no tenen data d'estrena. La casa de papel ha suposat un èxit tan rodó per a Netflix que ni la plataforma ni el creador de la sèrie, Álex Pina, no descarten algun spin-off més endavant. 

'Insecure'

Les protagonistes d''Insecure' són la Molly i l'Issa.

És una de les millors sèries de la HBO i, tristament, aquest any dirà adeu. Creada per Issa Rae, Insecure es va estrenar tímidament el 2016 però ben aviat va escalar fins a l'Olimp de les produccions audiovisuals nord-americanes lloades àmpliament tant per la crítica com pels espectadors. La història de l'Issa i la Molly al sud de Los Angeles culminarà amb la cinquena temporada, que s'estrenarà a finals d'any. "Sempre vam plantejar Insecure com una sèrie de cinc temporades, però no hauríem arribat tan lluny sense l'audiència", va explicar Rae fa algunes setmanes, quan es va fer públic el final definitiu de la sèrie. 

'Atypical'

Teaser 'Atypical'

Atypical va néixer amb la voluntat de parlar obertament de l'autisme i s'ha acabat consolidant com un petit fenomen familiar de Netflix. La sèrie creada per Robia Rashid i protagonitzada per Sam Gardner (Keith Gilchrist), un noi diagnosticat amb l'espectre autista, es va convertir en una de les produccions més vistes de la plataforma pocs mesos després de l'estrena. Arran de la resposta del públic, Netflix va decidir donar-li tres temporades més, l'última de les quals arriba aquest any. Si bé a la tercera entrega d'Atypical la vida d'en Sam i el seu entorn ja havia quedat força encarrilada, la plataforma ha optat per llançar un últim caramel de 10 capítols que prometen tot el que caracteritza la sèrie: rialles, abraçades, llàgrimes i amistat.

'Better call Saul'

Una escena de 'Better call Saul'

L'spin-off de Breaking Bad superarà, en extensió, la sèrie original per un sol episodi. Better call Saul s'acabarà aquest any amb la sisena temporada, que tindrà 13 episodis. Per tant, al final la història de l'advocat Saul Goodman s'haurà explicat amb 63 capítols en total, mentre que les aventures de Walter White en va tenir 62. Xifres a banda, l'última entrega de Better call Saul acompanyarà el personatge de Tony Dalton a la recerca de venjança contra el narcotraficant Gus Fring i l'informant Nacho Varga. També donarà resposta a una de les incògnites més misterioses de la ficció: què passarà amb la relació entre el protagonista i Kim Wexler. Els guionistes de la producció han enllestit la feina durant el confinament i es preveu que el rodatge comenci aviat. Com en les temporades anteriors, els nous capítols es podran veure a Movistar+.

'Grace&Frankie'

'Grace & Frankie'

Poc s'esperaven Jane Fonda i Lily Tomlin el 2015, quan van estrenar Grace&Frankie, que la seva comèdia batria rècords i es convertiria en la sèrie més llarga de Netflix. Amb 94 episodis –tres més que la penitenciària Orange is the new black–, les aventures d'aquestes dues amigues per casualitat s'acabaran definitivament aquest any. L'última temporada de la producció es va començar a rodar l'estiu passat però el coronavirus en va frenar el rodatge. Està previst que la gravació es reprengui al juny i que la setena temporada, que tindrà 16 episodis, arribi a Netflix a finals d'any. Per acomiadar-se comptarà amb la participació dels personatges més estimats, entre els quals hi ha els marits de les protagonistes, interpretats per Sam Waterston i Martin Sheen. En un missatge publicat a la seva web, Fonda assegura que la traca final de Grace&Frankie tindrà "tendresa, diversió i situacions hilarants".

'Ozark'

Una escena de la sèrie 'Ozark'.

Netflix ha promès que Ozark dirà adeu als espectadors amb la temporada "més arriscada de la història". De l'argument d'aquesta nova entrega n'han transcendit pocs detalls, si bé la plataforma ha avançat que la família Byrde "podrà convertir l'error més gran de les seves vides en un gran avantatge". La temporada final d'aquest thriller que ha enganxat milers d'espectadors serà una mica més llarga que les anteriors: tindrà 14 capítols –en comptes dels 10 habituals– dividits en dues parts. Entre els personatges que hi apareixeran hi haurà, com no podia ser d'una altra manera, la família Byrde al complet amb Jason Bateman com a Marty Byrde, Laura Linney interpretant la Wendy, Sofia Hublitz (Charlotte) i Skylar Gaertner (Jonah). 

'El método Kominsky'

Michael Douglas i Alan Arkin a 'El método Kominsky'

No només s'acaba, sinó que El método Kominsky s'acomiadarà sense un dels seus personatges més estimats, en Norman. L'actor Alan Arkin, que interpreta a la sèrie el millor amic del protagonista, va anunciar el setembre passat que no participaria en l'última entrega de la producció sense explicar-ne els motius. Quan es va saber que la sèrie posava el punt final, el creador d'El método Kominsky, Chuck Lorre, va subratllar que aquesta temporada seria una bona manera de tancar la ficció, que té l'actor Michael Douglas al capdavant. Amb la primera temporada, aquesta comèdia hilarant sobre la tercera edat i l'amistat masculina va guanyar dos Globus d'Or el 2019.

'Lucifer'

Tom Ellis a 'Lucifer'

El final definitiu de Lucifer estava pensat per a la cinquena temporada, però Netflix va voler concedir als fans de la sèrie 10 episodis extra de regal. Així, els guionistes de la ficció van reescriure l'últim episodi de la cinquena entrega i van treballar en 10 capítols més que donaran a Lucifer Morningstar (Tom Ellis) l'oportunitat de continuar posant a prova Déu una temporada més. L'estrena dels nous capítols està prevista per a aquest any, tot i que la pandèmia ha fet saltar pels aires el calendari de la sèrie. Fa uns dies, els guionistes van explicar a través de Twitter que encara no havien acabat d'escriure la sisena temporada per culpa del coronavirus, motiu pel qual no poden fixar, diuen, l'estrena de la traca final de Lucifer.

'Dead to me'

Linda Cardellini i Christina Applegate

Com El método Kominsky, Dead to me segueix la trajectòria de les sèries de Netflix que la plataforma considera que no necessiten sobreviure més de tres temporades. En aquest cas, la comèdia negra protagonitzada per Linda Cardellini i Christina Applegate ve de dues temporades amb una resposta prou satisfactòria del públic, que ha concedit a la creadora de la sèrie –Liz Feldman– un contracte multianual per continuar duent a terme projectes amb Netflix. Tot i això, la peculiar i inquietant amistat entre la Jen i la Judy té les hores comptades: la plataforma ja té preparada l'última temporada de la producció, que està previst que s'estreni al maig.

'Dear white people'

Una escena de 'Dear white people'

La comèdia sobre un grup d'estudiants negres que combaten el racisme en una universitat nord-americana on predominen els blancs dirà adeu amb una quarta temporada que "capgira la sèrie de dalt a baix", expliquen els responsables a les xarxes socials. Al llarg de 10 episodis, la sèrie s'acomiadarà fent aparèixer una gran part dels personatges més coneguts, interpretats per Marque Richardson (que dona veu a la protagonista) i Logan Browning, John Patrick Amedori, DeRon Horton, Brandon P. Bell i Ashley Blaine Featherson. Qui no hi apareixerà serà l'actor Jeremy Tardy, que la tardor passada va deixar precipitadament la sèrie acusant la productora –paradoxalment– de "pràctiques vergonyoses i discriminació racial".

Les sèries que els agafaran el relleu

'Bienvenidos al Edén'

Netflix té clar que no pot deixar escapar La casa de papel sense una alternativa a la recambra. Per això ja ha començat el rodatge de Bienvenidos al Edén, un thriller que vol ser la història successora de la sèrie del Professor i que comptarà amb trames vertiginoses i girs de guió sobtats en un entorn paradisíac: les Illes Canàries. 

'Him or her' i 'Sweet life'

Insecure s'acaba però la seva creadora, Issa Rae, no deixa la HBO. L'actriu, guionista i productora prepara per a la plataforma Him or her, una comèdia sobre les cites d'un home bisexual, i Sweet life, un drama racial situat a Beverly Hills.

'Ginny & Georgia'

Les comèdies amb protagonistes adolescents i famílies peculiars s'estan convertint en el plat estrella de Netflix. Ara que desapareix Atypical, la plataforma ja té a punt una nova ficció sobre els problemes de la joventut i amb un plantejament que sonarà als seguidors de Gilmore Girls: les protagonistes són una mare jove i una filla de 15 anys que mantenen una relació molt semblant a l'amistat.

'Mare of Easttown'

Els fans de les ficcions policíaques que es quedin orfes amb la fi d'Ozark poden donar una oportunitat a aquesta nova producció a càrrec de la HBO. La sèrie segueix una detectiu, interpretada per Kate Winslet, que investiga un assassinat local a Pennsilvània mentre veu com la seva vida personal va de fracàs en fracàs.

stats