Mèdia Sèries 22/11/2021

Les sèries 'Three families' i 'Help', a la nova edició del Zoom Festival d'Igualada

Joan Pedra rebrà el premi honorífic, juntament amb Xavier Sardà i la productora Kosmos Studios

Àngel Català Nicolau
2 min
La sèrie 'Three Families', de la BBC, és una de les grans apostes de l'edició

BarcelonaA partir d’aquest dimarts, i fins al 28 de novembre, se celebra la 19a edició del Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, més conegut com a Zoom Festival. L’esdeveniment, que porta actiu des de l’any 2003, tindrà lloc al Igualada de forma presencial i també es podrà seguir a través de la plataforma ZoomLive, la web del festival, i des del nou canal de Twitch oficial. L’acte inaugural es durà a terme a dos quarts de nou del vespre al Cine Ateneu, amb l’estrena exclusiva de la pel·lícula El Metralla, una tragicomèdia amb la Guerra Civil com a teló de fons, coproduïda per TV3 i protagonitzada per Joan Pera, que rebrà el Premi d’Honor Zoom 2021 juntament amb el periodista Xavier Sardà i Kosmos Studios, la productora fundada per Gerard Piqué.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Enguany el certamen fa un salt endavant amb la introducció del sector dels videojocs a la secció oficial, que busca donar visibilitat a continguts més interactius adreçats a les noves generacions. Amb aquesta última incorporació, el Zoom Festival presenta cinc categories: entreteniment, informatius i esports, cultura, ficció i videojocs. El festival ha rebut un total de 130 inscripcions d’una setzena de països, entre els quals se n’han escollit 48 que opten als Premis Zoom, atorgats per un jurat compost per quatre professionals del sector. Entre els continguts que es podran veure durant el festival destaquen èxits d’audiència com Three families i Help, dues produccions de la BBC.

Una altra novetat d’aquesta edició és el naixement del Premi CIMA-Zoom Festival al millor format de televisió per la igualtat de gènere, així com el guardó a millor streamer de l’any, que premia la creació de continguts audiovisuals a les xarxes socials. Com en l'edició passada, també s’entregarà el Premi DO Catalunya al millor format de TV català, entre els quals trobem el concurs Persona infiltrada (TV3) o el documental Dones en pandèmia (Televisió de Badalona).

Així mateix, tornen les Zoom Class a Igualada i en línia, del 24 al 26 de novembre. Es tracta d'una sèrie d'activitats dirigides a universitats, escoles i centres d’estudis audiovisuals i professionals del sector audiovisual que ajuden a explorar noves formes de comunicar, entretenir, i divulgar temes d’actualitat per construir una societat formada, crítica i mobilitzada. També comptaran amb la 5a edició del Talent Campus de Formats TV online els dies 25 i 26 de 16 a 20 hores i una sessió presencial optativa el dissabte 27 al matí. La iniciativa suposa una oportunitat per als joves més creatius per desenvolupar projectes propis de nous formats per a la televisió i transmèdia.

La gala de cloenda, que presentarà la periodista Cristina Collado i des d'on es farà el lliurament de tots els guardons, tindrà lloc el dissabte 27 de novembre al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada a partir de les 21.30. S’hi podran veure cares conegudes i també hi haurà espai per a la música, amb l’actuació de la banda anoienca Lluna Plena.

stats