Ficció
Mèdia Sèries 28/07/2022

'Fanático', a què estàs disposat per ser famós?

La nova sèrie espanyola de Netflix s'endinsa en el món de la música urbana

3 min
Lorenzo Ferro en el paper de Lázaro i Fernando Valdivielso com Héctor

BarcelonaA Fánatico es viu ràpid i sense pensar gaire en les conseqüències dels actes que es fan. La nova sèrie espanyola de Netflix, que s'estrena aquest divendres, s'endinsa en el món de la música urbana per explorar quin és el preu de la fama i el funcionament de la indústria discogràfica. La ficció arrenca amb Quimera, un gran ídol musical a Espanya que mor damunt de l'escenari després d'haver consumit tot tipus de drogues. Els seus fans són testimoni de la seva desfeta i un d'ells, el Lázaro, que s'assembla molt al cantant, hi veurà una oportunitat per escapar de la seva vida monòtona i precària. El noi deixa la seva feina com a repartidor i comença a mimetitzar-se amb Quimera, fins que l'entorn del cantant comença a valorar la possibilitat de reviure el fenomen que hi havia al voltant de l'ídol musical.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La primera temporada de Fanático són cinc episodis de metratge decreixent: el primer dura 21 minuts i el cinquè no arriba al quart d'hora. La duració curta de la temporada és una decisió deliberada del director del drama, el català Roger Gual. "En el procés de rodatge i d'edició jo volia transmetre aquesta sensació de vertigen que té el personatge, aquesta sensació de velocitat, aquesta espiral que el devora. Vam arribar a la conclusió que el format ideal era partir dels vint minuts i cada cop anar escurçant més per tenir la sensació que cada cop vas més ràpid", detalla Gual. El director remarca que inicialment la temporada estava pensada perquè tingués deu episodis de 10 minuts.

Actors desconeguts

L'encarregat de donar vida a Quimera i a Lázaro és l'argentí Lorenzo Ferro, cantant i actor que es va fer famós quan va protagonitzar El Ángel, la cinta que Argentina va presentar a la 91a edició dels Oscars, tot i que finalment no la van elegir per a la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. L'acompanyen el músic Dollar Selmouni com a Pompa, l'escuder de Quimera amb aspiracions de triomfar però poc talent; la cantant i actriu Carlota Urdiales, que dona vida a la nòvia del cantant; Eva Almeida, que interpreta la Clara, parella del Lázaro; i Fernando Valdivielso com el mànager ambiciós. "La majoria dels actors que participen en la sèrie es dediquen a altres coses, com ara la música. Per a mi era important que tots tinguessin alguna relació amb la indústria de la música", explica Gual.

Netflix va anunciar la data d'estrena de la sèrie amb un videoclip que deixava clar que pensaven barrejar realitat i ficció. En la peça audiovisual, que recreava el funeral de Quimera, es podia passar llista del qui és qui de la indústria musical espanyola: Amaia, la Mala Rodríguez, Samantha Hudson o Don Patricio van prestar la seva imatge a l'acció promocional. En els cinc capítols que té la sèrie alguns cantants repeteixen, com Bad Gyal, i també hi ha nous cameos, com les Hinds. El director assegura que totes aquestes aparicions estel·lars serveixen per reforçar una trama que vol reflectir la realitat de la indústria musical i les relacions que s'hi estableixen.

Els personatges de Fánatico viuen enganxats a les xarxes socials i a les coses materials, una dependència que sovint s'atribueix més als joves però que també tenen els més adults. "Crec que el que fa la sèrie és qüestionar-te si tot s'hi val per fer realitat un somni, com en el cas del protagonista. Ell hi veu una oportunitat per fer-se famós sense tenir talent", afegeix el director. Gual assegura que en els cinc capítols que té la sèrie el personatge de Lázaro viu un viatge que no ha fet més que començar i que, per tant, Fanático podria créixer.

stats