Estrena
Mèdia Sèries 27/10/2022

Què faries si la vida et donés una segona oportunitat? El dilema de 'Si lo hubiera sabido', de Netflix

La nova sèrie de la plataforma recupera el projecte vetat pel govern turc per una trama LGTBI

Arnau Mercader
2 min
Megan Montaner interpreta una dona insatisfeta amb la seva vida

BarcelonaA vegades les decisions que en el seu moment semblaven encertades amb el pas del temps resulten no ser-ho. Això és el que li passa a l'Emma, una dona casada i amb dos fills que s'adona que si pogués tirar enrere, no acceptaria la proposició de matrimoni del Nando, el seu marit. Aquest és el punt de partida de Si lo hubiera sabido, la nova sèrie romàntica de Netflix, que parteix d'una idea original de la guionista turca Ece Yörenç, responsable de grans èxits televisius com ara la telenovel·la Fatmagül. La intenció de Yörenç era rodar la sèrie a Turquia, però la inclusió d'un personatge homosexual en la trama va fer que el govern del país vetés el rodatge i obligués la creadora a buscar el suport de Netflix Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Si lo hubiera sabido es planteja com una ficció sobre segones oportunitats. La possibilitat de tornar a començar que desitja l'Emma arriba gràcies a un eclipsi lunar que provoca un error temporal que la farà retrocedir deu anys, al 2008. Amb l’experiència dels trenta anys, però amb el cos dels vint, la vida li dona una segona oportunitat per plantejar-se les decisions del passat. L'encarregada de donar vida a la protagonista és Megan Montaner (La caza), mentre que Miquel Fernández interpreta al seu marit, el Nando. El tercer vèrtex del triangle amorós és l'argentí Michel Noher, que es posa en la pell del Rubén, un home misteriós i atractiu. Durant la promoció de la sèrie, Montaner ha elogiat el fet que Yörenç no deixés que la censura turca canviés la seva sèrie.

La guionista Irma Correa ha sigut l’encarregada d'adaptar la idea de Yörenç al context espanyol fent que la sèrie mantingui l'essència de les ficcions turques però amb Sevilla com a teló de fons.

stats