Mèdia Sèries 25/11/2021

'Reyes de la noche' i 'Venga Juan', les sèries amb més nominacions als premis Feroz

Les dues ficcions aspiren al guardó de millor comèdia, millor actor, millor actor de repartiment i millor actriu de repartiment

2 min
Javier Gutiérrez i Miki Esparbé  a 'Reyes de la noche'

Les comèdies Reyes de la noche (Movistar+) i Venga Juan (HBO Max) surten com les dues ficcions amb més nominacions dels premis Feroz, els guardons que entrega l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya. Cada una de les sèries acumula quatre nominacions i competiran entre elles per endur-se el guardó a la millor comèdia. A més d'aspirar al premi gros, Reyes de la noche, la recreació de la guerra radiofònica entre José María García i José Ramón de la Morena durant els anys 80 i 90, també podria endur-se el guardó al millor actor, al qual està nominat Javier Gutiérrez, i els premis a millor actor i actriu de repartiment, als quals han estat nominats Alberto San Juan i Itsaso Arana. Pel que fa a Venga Juan, a més de la nominació a millor comèdia, també ha aconseguit la de millor actor protagonista per Javier Cámara, i les de millor actor i actriu de repartiment per Adam Jezierski i María Pujalte, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i ser una de les sèries amb més nominacions, Reyes de la noche no tindrà segona temporada perquè va ser cancel·lada per Movistar+ quan els seus creadors ja treballaven en una nova tanda d'episodis. La sèrie havia rebut algunes crítiques per part de De la Morena, un dels protagonistes reals de la història que explica la ficció, que sempre ha estat defensada pels seus creadors com una versió lliure del que va passar.

Reyes de la noche i Venga Juan competiran contra Maricón perdido, la sèrie autobiogràfica de Bob Pop, i Vida perfecta, de Leticia Dolera. La sèrie de Bob Pop també ha aconseguit nominacions pels seus actors de repartiment, Candela Peña, que també aspira al guardó de millor actriu principal per Hierro, i Miguel Rellán. Pel que fa a Vida perfecta, Enric Auquer ha estat nominat com a millor actor de repartiment, premi que ja es va endur l'any passat.

En l'apartat de drama, les cinc nominades són Cardo, La fortuna, Hierro, Historias para no dormir i El tiempo que te doy. Les aspirants a millor actriu són, a més de Candela Peña, Ana Polvorosa (La fortuna), Ana Rujas (Cardo), Nadia de Santiago (El tiempo que te doy) i Maribel Verdú (Ana Tramel). En l'apartat masculí els candidats són, a més de Cámara i Gutiérrez, Álvaro Cervantes (El tiempo que te doy), Darío Grandinetti (Hierro), i Daniel Grao (HIT).

stats