Mèdia Sèries 26/07/2021

Les sèries entren en quarantena

Produccions com 'Los Bridgerton' i 'Westworld' aturen els rodatges per casos de covid-19

3 min
La reina d'Anglaterra a 'Los Bridgerton'

BarcelonaLa represa dels rodatges audiovisuals a mitjans de l'any passat va donar aire al sector, però amb el retorn a les gravacions també han aparegut nous contagis de coronavirus i les ja omnipresents quarantenes. Diverses sèries s'han vist obligades a aturar els rodatges davant de casos de covid-19 o de contactes directes amb positius, un fet que les obliga a refer les seves previsions i que, en alguns casos, endarrerirà les estrenes. Si complir amb el calendari programat d'un rodatge ja és, en molts casos, una missió gairebé impossible, l'impacte de la pandèmia ha posat a prova els departaments de producció d'arreu del món. Una de les que més ho han notat és Los Bridgerton, la sèrie d'època de Netflix que va convertir-se en un fenomen a finals de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La producció romàntica de Shonda Rhimes estava rodant la seva segona temporada al Regne Unit –on la variant delta del virus està fent estralls–, però ha hagut de paralitzar la gravació dues vegades per la detecció de casos de coronavirus. L'última va ser la setmana passada, quan va sortir un positiu de covid-19 entre els membres de l'equip. De moment, l'equip de Los Bridgerton s'ha confinat i el rodatge està aturat de manera indefinida. Los Bridgerton transcorre en el període de Regència del Regne Unit, i en aquesta nova temporada estarà protagonitzada per l'actriu Simone Ashley, que interpretarà una jove tossuda i intel·ligent que acaba d'arribar a Londres. Si es compleixen les previsions, els nous episodis de la sèrie arribaran a Netflix l'any que ve.

L'impacte del virus al Regne Unit també ha obligat a ajornar el rodatge de House of dragon, la preqüela de Joc de trons que explicarà la història de la casa Targaryen. Fa just una setmana, un membre de l'equip va donar positiu i el rodatge es va aturar durant tres dies. Amb Paddy Considine i Olivia Cooke al capdavant del repartiment, la sèrie se situarà 300 anys abans de Joc de trons i girarà al voltant del regnat de Viserys Targaryen (Considine) i la reina Alicent Hightower (Cooke). House of dragon tindrà deu episodis i està previst que s'estreni el 2022.

Les productores insisteixen que estan fent tot el possible per garantir la seguretat als rodatges i evitar contagis. Netflix duu a terme setmanalment proves d'antígens als equips de les gravacions, mentre que Warner Bros ha posat en marxa un sistema que permet als treballadors assenyalar de manera anònima les persones que no segueixin els protocols sanitaris. Tot i això, Warner Bros tampoc s'ha escapat de la pandèmia: la productora ha detectat un cas de coronavirus entre els membres de la quarta temporada de Westworld i, de moment, ha aturat la gravació. També estan paralitzats els rodatges de la desena temporada d'American horror story i la segona temporada de Gangs of London.

Vacunes obligatòries per treballar als rodatges

Ara per ara no és obligatori que els treballadors dels rodatges estiguin vacunats. Tot i això, el sindicat nord-americà SAG-AFTRA, que representa més de 160.000 intèrprets de cinema i televisió, treballa des de fa setmanes perquè la pauta completa de vacunació sigui un requeriment per a tots els membres dels equips dels rodatges. A finals de juny, el sindicat va aprovar un nou protocol que permetrà a les productores l'opció d'implementar polítiques de vacunació obligatòries per als intèrprets i les persones que treballin a la zona A dels rodatges, on els actors van sense mascareta.

Aquesta mesura també resoldrà situacions com la que va provocar Sean Penn la setmana passada. L'actor, de 60 anys, estava gravant la sèrie Gaslit, però ha dit que es nega a seguir rodant fins que tot l'equip no estigui vacunat. Per fer-ho més fàcil, Penn ha posat a disposició de la productora la seva organització sense ànim de lucre, Community Organized Relief Effort, i ha dit que els ofereix personal sanitari de manera gratuïta perquè posi les vacunes. Gaslit és un thriller polític que Penn coprotagonitza amb l'actriu Julia Roberts i que gira al voltant de l'escàndol del Watergate.

L'actor Sean Penn durant el Festival de Cannes d'aquest any.

Malgrat els obstacles provocats per la pandèmia, la majoria de sèries que han patit casos de coronavirus durant els rodatges han pogut estrenar-se poc temps després del que estava previst. En són exemples la quarta temporada d'Élite —que a l'agost va tenir un positiu— i la segona temporada de Sky rojo —que va haver d'ajornar el rodatge al març a Tenerife davant l'empitjorament de la situació sanitària—. Fins i tot algunes s'han atrevit a prendre's-ho amb humor i a incorporar el coronavirus a la ficció. És el cas de The good fight, que el març de l'any passat es va quedar amb el rodatge a mitges de la seva quarta temporada. Fa un mes es va estrenar la cinquena entrega de la sèrie, que no ha dubtat en incorporar el covid-19 als seus episodis i a imaginar com viuria la pandèmia la seva protagonista, l'advocada Diane Lockhart.

stats