L’ARA guanya el guardó a la millor portada amb la de l’atac a ‘Charlie Hebdo’

El setmanari ‘El Temps’ rep el premi a la millor revista de l’any

El setmanari El Temps ha estat reconegut aquest dimecres com a millor revista en català de l’any. El jurat de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català ha distingit aquesta publicació editada des de València -però amb redaccions també a Barcelona i Palma- i que des del seu naixement, el 1984, ha tingut “la voluntat d’articular informativament un espai de comunicació comú al País Valencià, Catalunya i les Illes Balears”. L’any passat, la revista es va renovar per adoptar una imatge “actualitzada, que aposta per incorporar al paper llenguatges propis de les noves tecnologies”, i un format “més reduït i amb un pes rellevant de la imatge i les infografies”, un fet que s’ha tingut en compte a l’hora de guardonar-la.

També s'ha endut un premi Joana Biarnés, pionera del fotoperiodisme a Espanya, que va ser reconeguda per la seva trajectòria poques setmanes després de l’estrena del documental Joana Biarnés. Una entre tots, que ha recuperat la seva figura. El premi a la millor portada, escollit en votació pels assistents a l’acte d’aquest dimecres, ha estat per a la que va dedicar l’ARA a l’atemptat contra el setmanari satíric Charlie Hebdo, el gener de l’any passat.

Fa tres anys, la Nit de les Revistes, que fins llavors organitzava l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), va començar a distingir també mitjans gratuïts, de proximitat i digitals, arran de la unió d’aquesta entitat amb l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), que va donar lloc a la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals. En aquesta ocasió, el premi a la millor publicació comarcal ha sigut per a El Vallenc, un setmanari editat a la capital de l’Alt Camp des del 1988 i que gairebé tres dècades després “segueix apostant per una informació de proximitat de qualitat i objectiva”, i s’ha convertit en “la veu de tots els vallencs, però també de tots els veïns de la comarca”.

En l’apartat de premsa gratuïta, el guardó ha estat per a La Fura, que el maig de l’any passat va tancar per problemes econòmics després de 33 anys però que a l’octubre va renéixer en forma de cooperativa de la mà de quatre dels seus antics treballadors. La publicació es distribueix a través dels forns de pa del Penedès i el Garraf, i és el setmanari en català més llegit del país. Per la seva banda, Nació Digital ha rebut el premi a la millor publicació online, en reconeixement a “la seva forta aposta pel periodisme de proximitat”.

Un altre dels mitjans premiats ha estat Se7, una capçalera mensual gratuïta de les comarques de Ponent que es va editar per primer cop al setembre i que es va endur el guardó a la millor nova publicació. La revista cultural berguedana L’Erol ha rebut el premi al millor treball periodístic pel reportatge La fugida dels refugiats jueus durant la II Guerra Mundial a través dels Pirineus i Barcelona, mentre que Capgròs Comunicació, de Mataró, va ser distingida com a millor empresa editora.

La Nit de les Revistes ha distingit també Vèrtex pels seus 50 anys, i El Triangle, 777Comunica i Auriga, que n’han complert 25.

Més continguts de