El 'showrunner' d''Els Simpson' desmenteix la desaparició de l'Apu

Un documental va assenyalar que el personatge era un compendi d'estereotips sobre la comunitat índia

L'Apu seguirà sortint a 'Els Simpson', segons ha confirmat el 'showrunner' de la sèrie d'animació,  Al Jean, que d'aquesta manera desmentia les paraules del productor Adi Shankar, que no treballa a la ficció. Shankar, que tenia una campanya per salvar el personatge, va assegurar en una entrevista amb 'IndieWire' que l'equip de la sèrie havia decidit prescindir del propietari del Badulaque d''Els Simpson'. 

"Adi Shankar no és productor d''Els Simpson'", ha explicat Jean a Twitter. "Li desitjo el millor, però no parla per la nostra sèrie", remata. El personatge de l'Apu va aparèixer per primera vegada a 'Els Simpson' el febrer del 1990, en el vuitè episodi de la primera temporada. 

La polèmica a l'entorn del personatge de l'Apu es va començar a gestar a finals de l'any passat amb l'estrena del documental 'El problema de l'Apu', un treball de l'humorista d'origen indi Hari Kondabolu  que  denunciava que el personatge representava la comunitat índia des d'un punt de vista racista. La polèmica va créixer fins que, la primavera passada, els responsables de la sèrie van sortir a defensar-se i negar les acusacions de racisme. Contràriament al que assegurava Shankar, els responsables d''Els Simpson' segueixen mantenint la seva posició i el personatge de l'Apu seguirà formant part de l'univers de Springfield.