Publicitat
Publicitat

Mitjans públics

Els sindicats de RTVV desconvoquen la vaga però porten el cas a la justícia

Denuncien que no s'ha esgotat el termini legal abans d'aprovar l'ERO. L'aturada prevista per a aquest dimarts sí que es manté

El comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha desconvocat les tres jornades de vaga previstes per als dies 22, 24 i 25 d'agost, i mantindrà només la d'aquest dimarts, que coincidirà amb la previsible aprovació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que comportarà l'acomiadament de 1.198 persones. En canvi, els treballadors han decidit portar les seves reivindicacions davant dels tribunals, ja que entenen que, un cop aprovat l'ERO, han de traslladar el cas al "terreny judicial".

El comitè d'empresa considera que, ja que el període de negociacions es va obrir el 24 de juliol, hauria d'acabar el 23 d'agost, i no aquest dimarts 21, fet que, a parer seu, incompleix la llei que obliga a esgotar aquest termini si no hi ha acord.

Durant la vaga d'avui, els sindicats protestaran davant la seu del consell d'administració de RTVV per votar la proposta laboral de la direcció, segons han informat en un comunicat. La vaga ha començat a les 10 del matí i s'allargarà fins a la mitjanit, quan començarà la segona convocatòria del consell d'administració.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT