Mitjans públics
Mèdia 21/04/2012

Els sindicats perden la seva representació al consell de RTVE

El decret aprovat aquest divendres pel consell de ministres preveu que dels tres consellers que desapareixeran, dos siguin els representants de CCOO i UGT

Ara
1 min

BarcelonaComissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) deixaran de tenir representació al consell d'administració de RTVE. La publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) del decret aprovat aquest divendres pel consell de ministres en relació amb la corporació, que inclou la reducció del consell de 12 a 9 membres, ha deixat al descobert que, dels tres consellers que desapareixeran, dos seran els que proposaven "els sindicats més representatius a nivell estatal amb implantació a la corporació", és a dir CCOO i UGT.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A canvi, el decret preveu que "per garantir la presència dels sindicats dins dels òrgans" de la radiotelevisió públics estatal, un dels membres del consell assessor –que només té potestat per assessorar el consell d'administració– sigui designat "de comú acord per tots els sindicats amb implantació en la corporació". Per justificar la sortida dels sindicats del màxim òrgan de govern de RTVE, el decret recorda que "la representació dels treballadors està completament garantida a través de la seva presència als Comitès d'Empresa" de la corporació.

Fins ara, dels dotze membres del consell d'administració, deu eren proposats pels partits i dos pels sindicats. Ara, en canvi, tots seran propostats pels grups polítics. A més, fins ara els consellers havien de rebre l'aval de dues terceres parts del Congrés o del Senat –cada cambra escollia la meitat dels representants–, però amb la nova normativa n'hi haurà prou amb la majoria simple de la cambra corresponent en una segona votació, en cas que a la primera no hagin obtingut el suport necessari.

stats