15/07/2012

El sistema peta

2 min

El partidisme ho ha colonitzat tot. Els partits polítics controlen tota mena d'organismes legislatius, judicials, mediàtics, artístics, econòmics, veïnals, associatius, esportius... La pregunta sempre és la mateixa: i aquest que han col·locat aquí, de quins és? La política és una mena de beixamel espessa que ho cobreix tot i els ciutadans (i les ciutadanes) la patim en silenci. Cada cop més gent diu: "El pròxim cop sí que no aniré a votar. Prou!" I qui ho diu sap perfectament que anar o no anar a votar als partits els llepa un peu (o tots dos) perquè el seu gran somni és una abstenció del 99,99999999% i que l'únic que vagi a votar sigui un dels seus i, d'aquesta manera, obtenir el 100% dels diputats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Provoca una immensa desafecció (parauleta que és l'única aportació destacada de Montilla en tres anys) que qui ens volia convèncer fa no gaire que apujar l'IVA provocava alopècia i acne, ara apugi l'IVA dient que no hi té més remei. Escolti, si això va contra els seus principis, per nosaltres no cal. No pateixi. Agafa i se'n va a casa. Ei, i cap problema. Serà difícil que el que vingui darrere seu ho faci pitjor (bé, o sí...). I també provoca una immensa desafecció que la premsa manipuli la informació fins a nivells insòlits. Tothom té dret a una línia editorial i, si cal, defensaré que les oposades a la meva puguin expressar-se. Només faltaria. Però una miqueta de sisplau. No cal oferir-se al poder polític amb el paner fent un angle de 45 graus. No cal titular la retallada de ZP amb un "Zapatero executa una dramàtica retallada social" o amb un "Zapatero imposa la retallada social més gran de la història" i la de Rajoy "Ajust imprescindible de Rajoy per una situació extrema" o bé "Sacrifici". Això expulsa els lectors dels quioscos (encara més) i afebleix la premsa davant la societat. Amb titulars així, qui ens pot creure?

Solució? Un nou sistema. Oh, i tant. Molt bé, quin? ¿El que fa un any i mig que està en assemblea discutint el nom de les comissions que discutiran quines són les comissions de treball que calen per discutir el que s'ha de discutir? Tinc pressa, molta pressa... però no sé cap a on arrencar a córrer. I vostè?

stats