RECULL DE PREMSA
Mèdia 17/04/2011

El clàssic, la situació d'ETA i el clam per TV3 al País Valencià, a les portades dels diaris

'La Vanguardia' publica una informació sobre les demandes del PSC perquè Chacón i Rubalcaba formin tàndem al capdavant del PSC. 'ABC' obre la portada amb uns joves en atur i parla de “la generació perduda de Zapatero”

Redacció
2 min
El Periódico. 17/04

BarcelonaTres informacions monopolitzen les portades dels principals diaris catalans i els de la premsa espanyola. El clàssic del futbol és l'element comú dels rotatius a Barcelona i a Madrid però, mentre que la premsa catalana destaca també la manifestació de dissabte a València per reclamar les emissions de TV3, els diaris madrilenys col·loquen ETA i l'entorn de la banda a portada. El procés de pau en marxa a Euskadi i les cada cop més properes eleccions espanyoles es deixen notar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'AvuiAvui i El Punt pràcticament copien portades. El clàssic i la marxa per TV3 al País Valencià són els dos elements més destacats, però el titular d'El Punt, “més de mitja lliga al sac”, és un pèl més agosarat. Del partit de futbol, La Vanguardia només considera que deixa la lliga “a tir” i El Periódico considera que l'empat és un “primer cop” a favor del Barça. El diari del grup Godó també destaca a la primera plana una informació pròpia sobre un corrent del PSC que aposta per un tàndem Rubalcaba-Chacón al capdavant del PSOE, que eviti que se celebrin eleccions primàries. El Periódico també es desmarca de l'eclipsi de futbol però s'apunta a l'onada de la premsa madrilenya i destaca en portada un informe confidencial de la policia sobre la situació d'ETA.

Aquest informe és la principal notícia a la portada d'El País. “Buit de poder, inseguretat i confusió” són les paraules amb què les forces de seguretat descriuen la situació de la banda. A banda del clàssic, el diari del grup Prisa destaca les paraules d'Aznar qualificant Gaddafi d'“amic d'Occident”. ETA també és l'objectiu de l'alarmant titular de La Razón: “cada setmana hi ha un etarra més al carrer”. El Mundo, en canvi, es fixa en la presència de persones properes a Sortu en l'homenatge a “l'assassí” Gatza. ABC es desmarca de l'aposta informativa per ETA i presenta una gran foto de diversos joves davant una oficina d'ocupació. El diari els considera “la generació perduda de Zapatero”.

stats