'Talent guide', una revista per entendre i gaudir de Barcelona, gratis amb l'ARA

La versió en català d'aquesta publicació en anglès promoguda per BCU es dona aquest diumenge

El Barcelona Centre Universitari (BCU) i l’ARA publiquen per segon any consecutiu la revista ‘Talent guide’, una guia per a estudiants estrangers i investigadors que venen a Catalunya. La publicació, de 88 pàgines, combina la informació sobre el món de la recerca i la universitat amb una àmplia oferta cultural i de lleure. Tots els estudiants i investigadors que arribin els pròxims mesos rebran gratuïtament la ‘Talent guide’ en anglès a través dels seus centres de referència, mentre que els lectors de l’ARA en podran obtenir la versió en català aquest diumenge gratuïtament amb el diari.

Consulta aquí la 'Talent guide', amb tot el que has de saber de Barcelona

Amb aquesta aposta, el BCU i l’ARA volen contribuir a la bona acollida del talent universitari i investigador que tria Barcelona per desenvolupar la seva trajectòria acadèmica i professional. Per això s’hi inclou tot l’entramat d’organismes i infraestructures científiques, el ric ecosistema dels diferents campus –tant els de la capital com els de la resta del país– i la proliferació d’espais de ‘coworking’ i de ‘start-ups’, a més de la seva empenta com a ciutat de congressos –amb el Mobile World Congres com a més destacat– i de tecnologia.

Al costat d’això, en el vessant més lúdic, la revista ofereix una àmplia agenda anual d’esdeveniments ciutadans de tota mena i posa el focus en la descoberta de Barcelona des de tots els possibles angles: l'oferta gastronòmica i esportiva, les festes i tradicions populars, les àmplies possibilitats de ‘shopping’, els restaurants i bars, els mercats, la música, el teatre, el cinema, els museus i centres d’art... També inclou informació pràctica de transports, possibles destins en avió ‘low cost’, rutes per Catalunya, allotjaments, preus i horaris, a més de consells de tota mena.

La ‘Talent guide’ és, sens dubte, una revista pensada per guardar, feta a tot color, dissenyada i concebuda per l’equip de l’ARA. Una revista que aspira a ser molt útil per als visitants que venen de fora però també per als ciutadans nadius, als quals els ajudarà a redescobrir la ciutat i a entendre el seu potencial com a destí de ciència i coneixement i com a espai de cultura en un sentit molt ampli. No és un producte per a turistes, sinó per a persones que viuen o volen viure a Barcelona, i que volen entendre la ciutat més enllà dels tòpics, més enllà de grans icones com la Sagrada Família, el Barça i el Modernisme, i com a centre d’un entorn que és més que la Costa Brava i Montserrat.

La revista es presentarà dilluns que ve, dia 17, en un acte públic al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau, a les 18.30 hores, presentat per Antoni Bassas i amb la participació del vicedirector del Sincrotró ALBA Gastón García, i amb la presència de la directora de l'ARA, Esther Vera, i la directora de BCU, Montse Serret.