Publicitat
Publicitat

COMIAT D'UN PROGRAMA CULTURAL

La cadena buscarà un nou format per continuar acostant els llibres al públic

El 33 tanca 'L'hora del lector'

L'hora del lector s'acomiadarà dels espectadors a finals de juny. El canal 33 pensa en un nou format sobre literatura per substituir-lo, i el presentador, Emili Manzano, no descarta tornar a TVC més enda vant.

Feia dies que circulava el rumor, i finalment Emili Manzano va confirmar-ho en un comentari al blog del programa: "Són certes les veus que t'han arribat -responia a una espectadora preocupa- da-. L'hora del lector s'acomiadarà de la graella del 33 quan arribi el 26 de juny i no tornarà la temporada que ve". Serà el punt final d'un programa que des de l'abril del 2007 ha servit de punt de trobada "entre escriptors i lectors, entre lectors i lectors", com destaca Manzano, el presentador de l'espai, i que de fet és hereu del Saló de lectura que ell mateix havia conduït a Barcelona Televisió entre els anys 2001 i 2006.

En declaracions a l'ARA, Manzano explica que TVC li va confirmar que volia mantenir l'aposta d'un programa sobre lectura, tot i que a través "d'un altre estil d'acostament als llibres", consistent en un espai "més prescriptiu", que s'adaptaria més bé "al context actual de crisi de consum cultural" i, alhora, a la nova orientació del 33, consagrat des de fa uns mesos a la cultura.

El presentador lamenta que el programa hagi patit, des del seu naixement "un elevat grau d'erratisme a la graella" que ha "entrebancat la fidelització de l'audiència". Aquesta temporada l'espai s'ha mogut habitualment per sota de l'1%, un share lleugerament inferior a la mitjana del 33. Tot i així, segons Manzano, molts dels seguidors del progra- ma han optat per veure'l a través de podcast o del servei de 3alacarta.

El presentador destaca "el compromís entre rigor i amenitat, entre informació i reflexió" que ha volgut mantenir el programa des del primer dia, i que ha servit per acostar la literatura als espectadors del 33.

Manzano recorda que va arribar "a la televisió a través dels llibres, no a la inversa", i considera que després de gairebé deu anys combinant-los ha fet d'aquest "maridatge" la seva "especialitat professional", que li agradaria poder mantenir. Malgrat això, assegura: "La direcció de TV3 s'ha mostrat sensible al meu desig de renovar la meva aportació a la cadena i estem estudiant en quins termes i formats podria concretar-se, tot i que no amb un horitzó a curt termini". La porta de TV3, doncs, continua oberta.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT