FUTBOL
Mèdia 07/12/2011

La tele es frega les mans esperant el clàssic

El Madrid-Barça de dissabte està cridat a ser un dels programes més vistos de l'any a Catalunya. Fins ara, les primeres quatre emissions del rànquing anual corresponen a partits entre aquests dos equips.

Albert Castellví Roca
2 min
SETÈ CLÀSSIC 
 Barça i Madrid ja s'han trobat sis cops aquest any. Tret de la Supercopa, han batut rècords d'audiència.

BARCELONA.El de dissabte serà el setè enfrontament entre el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid d'aquest 2011 i, com tots els anteriors, es podrà veure gratuïtament per televisió. Els partits entre aquests dos clubs són un dels grans esdeveniments televisius de l'any, i els últims mesos s'ha demostrat que la seva reiteració no els fa perdre interès. Ans al contrari: els quatre clàssics disputats entre l'abril i el maig ocupen, fins ara, cinc dels sis primers llocs del rànquing d'audiència anual -la final de la Copa del Rei hi apareix dividida entre els 90 minuts reglamentaris i la pròrroga-. Només la final de la Lliga de Campions aconsegueix colar-se, pels pèls, al cinquè lloc de llista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Preveure les xifres del matx d'aquest cap de setmana és impossible, però difícilment s'assoliran els extraordinaris resultats del partit de tornada de la semifinal de la Champions del 3 de maig (l'últim de la sèrie de la primavera), que van seguir 2.674.000 persones, una xifra que no és tan sols la més alta de l'any sinó també el rècord històric d'una emissió televisiva a Catalunya des que el 1992 es van començar a comptabilitzar les audiències.

Sorprenentment, el segon i el tercer lloc d'aquest rànquing cal buscar-los només sis i tretze dies abans, respectivament. L'anada de la mateixa semifinal, disputada a Madrid el 27 de maig, va aportar a TV3 2.558.000 espectadors, mentre que la pròrroga de la final de la Copa del Rei, que s'havia jugat el dia 20, va sumar 2.479.000 seguidors entre TV3 i La 1. Totes dues xifres superen els 2.374.000 espectadors que havia tingut, el juliol del 2010, la pròrroga de la final del Mundial entre Holanda i Espanya, fins llavors l'emissió més vista de la història a Catalunya. Sense tenir en compte el temps afegit, la final de l'última Copa del Rei va tenir 2.348.000 espectadors, i és fins ara el quart programa més vist d'aquest any.

Dels quatre clàssics disputats aquesta primavera, el menys vist va ser el primer, corresponent a la Lliga. El van veure 2.291.000 catalans, i és l'únic de la sèrie que queda fora del top 5 anual: la final de la Champions, que va enfrontar el Barça i el Manchester United el 28 de maig, va reunir, segons els còmputs de Kantar Media, 7.000 persones més.

La Supercopa queda lluny

Però no sempre que Barça i Madrid s'enfronten els resultats d'audiència són estratosfèrics. La prova és que la Supercopa d'Espanya, que els dos equips van jugar a l'agost, va obtenir registres força més baixos: 1.351.000 a l'anada i 1.664.000 a la tornada. Ni l'època de l'any ni el valor del torneig hi van ajudar, ni tampoc el fet que el rebombori mediàtic durant els dies previs va ser molt inferior al que s'havia generat a l'abril.

El partit de dissabte arriba en un moment clau de la Lliga, amb el Barça per darrere dels blancs. No hauria de sorprendre, doncs, que sense arribar als extrems de fa uns mesos, els resultats d'audiència superessin fàcilment els de la Supercopa.

stats