Televisió
Mèdia 19/01/2011

L'Observatori de la Dona va rebre 1.700 queixes contra Telecinco el 2010

El programa Sálvame va convidar divendres un maltractador que suposadament hi assistia com a esclau sexual

Albert Castellví
2 min

BarcelonaL'Observatori de la Imatge de l'Institut de la Dona va rebre l'any passat 1.696 queixes a diversos programes de Telecinco per la seva banalització de la violència sexual i els maltractaments i per insults i vexacions a les dones. Ho ha fet públic avui la directora general de l'Institut, Laura Seara, arran de la polèmica generada per l'aparició, divendres al programa Sálvame d'un maltractador que, suposadament, havia assistit al programa per explicar la seva experiència com a esclau sexual.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'home, que anava completament tapat i a qui en cap moment se li va veure la cara, va assegurar en un moment de l'entrevista: "Jo el que realment sóc és un maltractador. He estat condemnat per maltractador i he estat un any a la presó". Els responsables del programa van fer-lo fora immediatament, però la polèmica ja estava servida.

Seara creu que aquesta reacció va ser adequada, però tot i així pensa que les cadenes tenen l'obligació "d'establir els filtres necessaris per impedir que personatges col·laboradors i convidats puguin denigrar les dones i atemptar contra la seva dignitat". Segons informa Servimedia, la presidenta de l'Institut de la Dona considera que els fets constitueixen un acte d'"apologia de la violència contra les dones", i es mostra preocupada pels "efectes que això pot comportar en la lluita contra la violència de gènere". Recorda, a més, que els mitjans de comunicació tenen "una responsabilitat en no fomentar ni justificar les actituds dels agressors".

Fonts de l'Institut asseguren que "els representants de la cadena s'han mostrat receptius a la protesta i han reconegut que lamenten els fets" que, insisteixen, no estaven previstos com a part del polèmic programa, que acumula 16 de les denúncies presentades contra la cadena a l'Institut. L'entitat i Telecinco han acordat posar en marxa una sèrie de reunions per tal de col·laborar a millorar la representació de la imatge de la dona en el conjunt de la programació de la cadena.

stats